GC BEOGRAD

Odeljenje Vračar na novoj adresi

Odeljenje Vračar na novoj adresi

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je nove prostorije Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu – Odeljenje Vračar u Ulici Save Tekelije 10. Ovom događaju prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, članica Gradskog veća Elena Bilić, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, predsednik opštine Vračar prof. dr Milan Nedeljković, direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Zorica Pavlović i pomoćnica direktora Jovana Vazura.

Nakon obilaska prostorija, Vesić je podsetio da je tokom razgovora sa građanima Vračara pre četiri godine jedna od primedaba bila i ta da se prostorije Gradskog centra za socijalni rad na ovoj opštini nalaze u stambenoj zgradi u Ulici Maksima Gorkog, što je stvaralo probleme kako stanarima same zgrade tako i zaposlenima i korisnicima usluga.
– Nekoliko godina smo tražili pogodno rešenje za Centar za socijalni rad na Vračaru i tokom prošle godine uspeli smo da nađemo ove prostorije koje su u međuvremenu ostale prazne. Zahvaljujući Gradu Beogradu, Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i sekretarki Nataši Stanisavljević, iz gradskog budžeta izdvojili smo nešto više od četiri miliona dinara i rešili problem. Time je centar dobio prostor koji ispunjava sve standarde, ima 400 kvadrata naspram nekadašnjih 250, sada imaju i po svim standardima uređene sobe za sastajanje sa decom pod nadzorom i sve druge uslove. Na Vračaru centar ima oko 4.500 korisnika i sada su sve usluge mnogo dostupnije i adekvatnije – kazao je zamenik gradonačelnika.
Vesić je naglasio da je otvaranje  novih prostorija na Vračaru nastavak napora na unapređenju rada svih odeljenja u okviru Centra za socijalni rad.
– Nedavno smo otvorili novo odeljenje u Obrenovcu, adaptirali objekte na Voždovcu, projektujemo novi centar u Barajevu, a radićemo i na rešavanju problema centra na Paliluli, jer se i on nalazi u okviru stambene zgrade i u neadekvatnim prostorijama. Podsetiću da korisnici centara nisu samo  oni koji su slabog imovinskog stanja, već se tu pruža mnogo drugih usluga koje su za sve korisnike. Zato se trudimo da podižemo standarde življenja i obezbedimo uslove koji su po svim evropskim standardima i koji su dostojni čoveka – kazao je Goran Vesić.
Predsednik opštine Vračar dr Milan Nedeljković izrazio je zahvalnost Gradu Beogradu što je pronašao i renovirao prostorije za novo odeljenje na Vračaru. On je ukazao na važnost postojanja adekvatnih uslova Centra za socijalni rad jer se radi o poslu koji je veoma osetljiv.
Novi objekat u Ulici Save Tekelije ima 400 kvadratnih metara i Grad Beograd je u njegovo renoviranje uložio 4,2 miliona dinara.
Na evidenciji Odeljenja Vračar Gradskog centra za socijalni rad,u toku 2017. godine  bilo  je 4.203  korisnika socijalne i porodično-pravne zaštite, što čini 7,4% ukupne populacije opštine i 3,9% ukupnog broja korisnika GCSR. U odnosu na prethodnu godinu, broj korisnika u Odeljenju Vračar je povećan za 43,5%.

Skip to content