GC BEOGRAD

Otvorene nove prostorije Gradskog centra u Surčinu

Otvorene nove prostorije Gradskog centra u Surčinu

Odeljenje Surčin Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu preselilo se u nove prostorije koje se nalaze u Vojvođanskoj ulici broj 80. Zahvaljujući Gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu koji je prepoznao potrebu za boljim uslovima rada zaposlenih u GCSR kao i korisnika Odeljenja Surčin, obezbeđen je nov prostor za rad kao i finansijska sredstva za njegovu adaptaciju.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević svečano su otvorili nove prostorije Gradskog centra u Surčinu, a događaju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, članica Gradskog veća Elena Bilić, predsednik GO Surčin Stevan Šuša i Jovana Vazura pomoćnica direktora Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu. 
Prilikom otvaranja  Goran Vesić je istakao da grad nastavlja da vodi odgovornu socijalnu politiku i precizirao da je na adaptaciju novih prostorija utrošeno šest i po miliona dinara. 
– Da bi se sprovodila odgovorna socijalna politika, prostorije Gradskog centra za socijalni rad u svim odeljenjima moraju da budu adekvatne. Zaposleni čiji je posao da brinu o ljudima iz socijalno ugroženih kategorija zaslužuju da imaju najbolje moguće uslove jer rade izuzetno zahtevan posao. Ponosni smo na činjenicu da smo ove godine uspeli da obezbedimo nove prostorije Centra za socijalni rad – Odeljenje Surčin – istakao je Vesić.
Prema njegovim rečima, prostorije u kojima je ovaj centar radio do sada nalazile su se u Kosovskoj ulici, gde je na raspolaganju bilo 90 kvadratnih metara.  
– Sada ovde radi 18 zaposlenih kojima je na raspolaganju prostor od 190 kvadratnih metara, kao i dobri i adekvatni uslovi za brigu o više od 3.200 ljudi, koji na različite načine ostvaruju svoja prava na podršku u Centru za socijalnu zaštitu na teritoriji opštine Surčin.  Ovde sada ima i novina, poput sobe za kontrolisano viđanje dece, za koju u prethodnom prostoru nije bilo mesta. Vrednost radova je bila 6,5 miliona dinara, a u toku je renoviranje prostorija Centra za socijalni rad na Vračaru, gde je uloženo pet miliona dinara – rekao je zamenik gradonačelnika i dodao de se na taj način pokazuje da Grad Beograd vodi računa sprovođenju odgovorne socijalne politike. 

On je zahvalio svim ljudima koji rade u ustanovama socijalne zaštite jer je u pitanju posao koji se ne može adekvatno naplatiti novcem i jedini način da se kvalitetno radi je uz veliku količinu ljubavi.  
– Grad Beograd se trudi da, kada već zbog zakonskih ograničenja ne mogu da se povećaju plate, stvori uslove u kojima će zaposleni moći odgovorno da rade svoj posao. Sigurno je da ćemo nastaviti da ulažemo u ustanove socijalne zaštite kako bi svaki građanin Beograda koji ima bilo kakvu potrebu, mogao da ostvari svoja prava na dostojanstven način – zaključio je Vesić.
Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da je veoma važno da svi građani Surčina imaju jednak i ravnomeran pristup i dostupnost uslugama socijalne zaštite.  
– Zato mi i ulažemo u objekte socijalne zaštite. Nažalost, poslednji namenski objekat, kada je u pitanju Centar za socijalni rad, izgrađen je pre više od trideset godina, a to je bio objekat na Čukarici. Mi smo 2015. godine izgradili objekat Centra za socijalni rad u Obrenovcu i nastavljamo sa ulaganjem, radovi u Surčinu su trajali tri meseca i ovo je sada kompletno adaptiran prostor, a naredni centar koji otvaramo je Vračar, koji se isto seli u novi prostor. U naredne četiri godine izaći ćemo sa planom obnove svih centara za socijalni rad u Beogradu kako bismo svim građanima omogućili jednak pristup uslugama socijalne zaštite – rekla je  Nataša Stanisavljević.

Skip to content