GC BEOGRAD

GO Zvezdara donirala Gradskom centru auto sedišta za prevoz dece

GO Zvezdara donirala Gradskom centru auto sedišta za prevoz dece

Miloš Ignjatović, predsednik GO Zvezdara uričio je pet auto sedišta za prevoz dece Zorici Pavlović, direktorki Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu (GCSR). Zahvaljujući ovoj donaciji, u okviru vrešnja zakonom predviđenih dužnosti brige o deci, osiguran je bezbedan prevoz dece u službenim automobilima Gradskog centra za socijalni radu Beogradu.

Ovom prilikom Miloš Ignjatović je rekao da je ova donacija rezultat višegodišnje uspešne saradnje Gradskog centra i Gradske opštine Zvezdara.
– Izuzetno cenimo ulogu centra za socijalni rad,  naročito kada je u pitanju zaštita i briga o najmlađima i ova donacija je naš doprinos kako deci korisnicima usluga Gradskog centra, tako i zaposlenima – istakao je Ignjatović.
Direktorka GCSR Zorica Pavlović se zahvalila na donaciji i istakla da je Gradski centar za socijalni rad u Beogradu  ustanova čiju pomoć i podršku koristi 107.806 Beograđana, od toga je 31.472 dece, a njih 6.777 je uzrasta od 0 do 6 godina za čiji prevoz u atomobilima je po Zakonu o bezbednosti u saobraćaju obavezno auto sedište.
– Pored toga što, Gradski centar svakodnevno zbrinjava „decu u uličnoj situaciji“ koje službenim autobilom prevozi do ustanova za smeštaj, zdravstevnih ustanova ili njihovih porodica, takođe smeštamo i prevozimo decu i na dužim relacijama širom Srbije. Prevoz mališana u auto sedištima ne samo što je bezbedniji i po zakonu obavezan, doprineće udobnijoj i prijatnoj vožnji, smanjenju tenzije i nervoze tokom vožnje na dužim relacijama što će olakašti put kako deci tako i stručnim radnicima – rekla je Pavlović i naglasila da je GO Zvezdara još jednom dokazala da neguje tradiciju društvene odgovornosti i podržava plemenite i humane aktivnsti.
Događaju su prisustvovali i Vladan Jeremić, član veća GO Zvezdara i Jovana Vazura pomoćnik direktora GCSR.

Skip to content