GC BEOGRAD

Gradski centar dobio dva nova automobila

Gradski centar dobio dva nova automobila

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uručili su danas ključeve od automobila direktorki Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Zorici Pavlović. Zamenik gradonačelnika je tom prilikom precizirao da je Grad Beograd obezbedio dva terenska automobila marke „FIAT 500 L”  koji će se koristiti za potrebe Odeljenja Zemun i Novi Beograd.

– Ova dva centra imaju ukupno 21 hiljadu korisnika, a u razgovoru sa direktorima čuli smo da ne pamte kada su poslednji put dobili automobile. To, nažalost, govori o tome koliko se ranije malo vodilo računa o ljudima koji obavljaju veoma važan, društveno odgovoran posao, a istovremeno i osetljiv i težak posao koji mora da se radi s ljubavlju.  Naša je obaveza tim veća da im obezbedimo dobre uslove za rad – istakao je Vesić.
On je podsetio da je resorno ministarstvo prošle godine nabavilo tri automobila i izrazio uverenje da će se narednih godina naći način da se pomogne i drugim centrima za socijalni rad.
– Ove godine obnovljena su dva objekta Centra za socijalni rad, u Surčinu i na Vračaru, a u toku je i obnova centra na Voždovcu. Poslednjih godina u ovoj oblasti urađeno je mnogo više nego decenijama unazad – istakao je Vesić, naglašavajući značaj toga da nije dovoljno obezbediti samo pomoć već i osećaj pripadanja društvu ljudima koji dolaze u centre.
On je izrazio veliku zahvalnost svim zaposlenima u Centru za socijalni rad.
Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku, te da to svakodnevno i pokazuje na terenu.
– Ova investicija mnogo znači za centre za socijalni rad jer omogućava socijalnim radnicima i zaposlenima bolje uslove rada, a samim tim i podizanje kapaciteta rada na terenu. Planirali smo i za sledeću godinu da nastavimo sa ulaganjem, pre svega u objekte socijalne zaštite, a samim tim i u njihova osnovna sredstva za rad. Ne treba zaboraviti vredne i marljive radnike koji svakodnevno vode računa o sto hiljada korisnika – rekla je Nataša Stanisavljević.
Ona je naglasila da je socijalna zaštita Grada Beograda za protekle četiri godine imala najveća ulaganja do sada, kao i da je posle dvadeset godina izgrađen Centar za socijalni rad u Obrenovcu.
– U planu je izgradnja novog centra za socijalni rad u Barajevu, kao i nastavak unapređenja rada ostalih ustanova socijalne zaštite zahvaljujući tome što se veliki deo prihoda budžeta usmerava ka socijali – rekla je Stanisavljevićeva.
Direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Zorica Pavlović se zahvalila na ovoj pomoći i naglasila da je nesporna namera i razumevanje grada i nadležnog sekretarijata da radi intenzivno na unapređenju uslova za rad.
– Imamo više od 100.000 korisnika i rad na tim predmetima po proceduri podrazumeva izlazak na teren, obilazak korisnika i porodica. Sa druge strane, mi sami sprovodimo smeštaj naših korisnika i radimo neodložne intervencije posle radnog vremena, najčešće noću. Tako da bezbedni i ispravni automobili istovremeno predstavljaju bezbednost i sigurnost i za naše korisnike i za zaposlene. Računamo na obećanje da ćemo konačno revitalizovati naše ustanove koje godinama unazad nisu revitalizovane i obnoviti vozni park, što je naše osnovno sredstvo za rad – istakla je Zorica Pavlović.

Skip to content