GC BEOGRAD

ГЦСР на стручном скупу у Врњачкој бањи

ГЦСР на стручном скупу у Врњачкој бањи

Станко Гујаничић в.д. директора и представници одељења Градског центра за социјални рад у Београду присуствовали су дводневном стручном скупу под називом  „Границе интервенције државних органа у породични живот и породичне односе – линија сарадње или раздвајања“ у Врњачкој бањи у организацији Асоцијације центара за социјални рад Србије, Удружења стручних радника социјалне заштите Србије и Коморе социјалне заштите.
Скуп је окупио велики број стручњака из области социјалне заштите из целе земље, као и стручњаке из сарадничких институција.  Представљена је сарадња органа у случајевима интервенисања у породичне односе, затим се говорило о томе која је права мера интервенције- између законских овлашћења и ресурса органа старатељства. Било је речи о сарадњи суда и органа старатељства у поступцима извршења у породичним односима, као и побољшању функционисања међусобне сарадње органа старатељства и суда у поступцима који су регулисани Породичним законом.
Представници МУП-а говорили су о границама интервенције полиције у случајевима насиља у породици, док је о границама између професионалне тајне и права јавности на информације од јавног значаја говорио Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.
Након стручног скупа одржана Седница Скупштине Асоцијације центара за социјални рад.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content