GC BEOGRAD

Саветовалиште на међународној конференцији “Изазови у раду са породицом данас”

Саветовалиште на међународној конференцији “Изазови у раду са породицом данас”

Пред­став­ни­ци Са­ве­то­ва­ли­шта за брак и по­ро­ди­цу Град­ског цен­тра за со­ци­јал­ни рад у Бе­о­гра­ду Сла­ђа­на Ива­но­вић ру­ко­во­ди­лац и Де­јан Цвет­ко­вић те­ра­пе­ут, уче­ство­ва­ли су на Првој међународној конференцији у систему социјалне заштите под називом “Изазови у раду са породицом данас” ко­ја је одр­жа­на 12. и 13. септембра у Са­ра­је­ву у ор­га­ни­за­ци­ји  КЈУ „Породично савјетовалиште“ из Са­ра­је­ва.
На па­не­лу по­све­ће­ном мултисекторској сарадњи у раду са породицом у актуелном систему социјалне заштите, пред­став­ни­ци бео­град­ског Са­ве­то­ва­ли­шта  пред­ста­ви­ли су пре­вен­тив­ни Груп­ни трет­ман на­ме­њен адо­ле­сцен­ти­ма, ко­ји је Са­ве­то­ва­ли­ште и раз­ви­ло. Трет­ман је на­ме­њен адо­ле­сцен­ти­ма од 15 до 19 го­ди­на, при­хва­ћен ме­ђу мла­ди­ма и успе­шно се ре­а­ли­зу­је већ че­ти­ри го­ди­не. Та­ко­ђе, на кон­ферн­ци­ји је представ­љен исто­ри­јат, на­чин ор­га­ни­за­ци­је и ра­да Са­ве­то­ва­ли­шта за брак и по­ро­ди­цу Град­ског цен­тра ко­је сле­де­ће го­ди­не обе­ле­жа­ва ју­би­леј 40 го­ди­на од осни­ва­ња.
Конференција је окупила ве­ли­ки број стручњака из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Северне Македоније и Аустрије са циљем унапређења међусобне сарадње и умрежавања, али и оснаживања професионалаца запослених у области социјалне заштите. Током два дана, излагачи из наведених земаља имали су прилику да представе изазове са којима се сусрећу у раду са породицом, али и примере добре праксе, кроз учешће на панел дискусијама и округлом столу.
Дискутовало се о кључним питањима и изазовима са којима се породице суочавају у савременом друштву, а све са циљем проналаска конкретних решења и препорука за унапређење социјалних политика.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content