GC BEOGRAD

Округли сто: „Изазови, начин организације рада Саветовалишта и потребе за превенцијом“

Округли сто: „Изазови, начин организације рада Саветовалишта и потребе за превенцијом“

У Градском центру за социјални рад у Београду одржан је округли сто под називом „Изазови, начин организације рада Саветовалишта и потребе за превенцијом“ који је организовало Саветовалиште за брак и породицу Градског центра. На овом стручном скупу окупили су се професионалци у домену саветодавног и психотерписјког рада који раде при центрима за социјални рад и саветовалиштима из целе Србије са циљем да се упознају, повежу, размене искуства, идеје и унапреде праксу.
Станко Гујаничић в.д. директора Градског центра је на отварању скупа истакао да се Градски центар труди да, као највећа установа социјалне заштите и установа са највећим Саветовалиштем у Србији, буде лидер у увођењу нових услуга, програма и пројеката, али и лидер у окупљању и иницирању стручних скупова, размени идеја и мишљења.
– Ово је први пут да се организује овакав стручни скуп и надамо се да ће то постати пракса, јер је стручна сарадња је од великог значаја у сваком послу,  нарочито нашем где су изазови у раду све већи и комплекснији. Ми препознајемо значај психотерапије, трудимо се да развијамо и подржавамо рад на развоју нових програма, нарочито превентивних, јер искуство нас стално учи да је превенција једини начин да се избегну озбиљнији поремећаји у породичним односима, насиље и остале девијантне форме понашања – навео је Гујаничић и нагласио да је циљ да се у наредном периоду још активније ради на организовању стручних скупова на којима би се, поред колега из целе Србије окупили стручњаци из региона.
Слађана Ивановић руководитељка Саветовалишта за брак и породицу Градског центра је представила начин рада, организацију и изазове у пракси београдског Саветовалишта. На скупу је истакнут значај сталне едукације идући у сусрет потребама за превенцијом и различитим превентивним програмима, размењена су искуства из праксе као и начини превазилажења изазова у организовању и функционисању саветовалишта.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content