GC BEOGRAD

Predstavnici Porodičnog savetovališta iz Sarajeva u poseti beogradskim kolegama

Predstavnici Porodičnog savetovališta iz Sarajeva u poseti beogradskim kolegama

Predstavnici KJU Porodičnog savetovališta Sarajevo, predvođeni direktorom Osmanom Šaljo, posetili su Savetvalište za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu sa ciljem saradnje, razmene iskustava i ideja o budućim projektima.
Domaćini posete kolegama iz Sarajeva, Silvia Alavanja, v.d. direktora Gradskog centra i Slađana Ivanović, rukovodilac Savetovališta za brak i porodicu, goste su upoznali sa načinom rada i funkcionisanja beogradskog Savetovališta koje funkcioniše u okviru Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.
Aktuelnu organizacija rada, istoriju prethodnog funkcionisanja i pređenog puta u razvoju Porodičnog savetovališta Sarajevo, gosti su predstvaili u vidu video prezentacije.
Zajednički zaključci na kraju posete  su da je sastanak bio veoma konstruktivan u smislu razmene iskustava stručnog rada i razmena ideja za moguće unapređenje prakse rada oba Savetovališta, kao i da je ova poseta značajno doprinela međusobnom upoznavanja sistema rada, otvaranja mogućnosti za saradnju u pogledu poseta u formi edukacija, okruglih stolova, supervizije i projekata.
Sastanku su prisustvovali i Fikreta Mulaosmanović-šefica Odeljenja za razvojno istraživačke poslove i socijalne inovacije, Amer Šenderović-stručni savetnik za razvojno istraživačke poslove i socijalne inovacije, Nataša Kahrimanović-stručna savetnica Odeljenja za savetodavno-terapeutski rad ispred KJU Porodičnog savetovališta Sarajevo kao i Dejan Cvetković-stručni radnik savetovališta i Maja Marković-stručna radnica savetovališta ispred Savetovališta za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.

Skip to content