GC BEOGRAD

Posle tri decenije renovirano Odeljenje Čukarica

Posle tri decenije renovirano Odeljenje Čukarica

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Zorica Pavlović obišle su renovirani objekat Centra za socijalni rad na Čukarici. Gradska sekretarka je tom prilikom precizirala, ovaj objekat izgrađen je pre tri decenije i prvi put ove godine Grad Beograd je izdvojio sredstva za rekonstrukciju.
– Uloženo je više od osamnaest miliona dinara. Kompletno je saniran krov, čime je zaustavljeno prokišnjavanje, urađeni su građevinsko-zanatski radovi, a objekat je dobio i nove toalete i slično, sve sa ciljem kako bi pedesetoro zaposlenih imalo dostojne uslove za rad – navela je Nataša Stanisavljević.
Ovo je nastavak ulaganja Grada Beograda u ustanove socijalne zaštite, dodala je ona, osvrnuvši se i na izdvajanja u cilju sprečavanja širenja kovida-19.
– U svim objektima obezbeđena je dovoljna količina dezinfekcionih sredstava, zaštitnih maski i rukavica, beskontaktnih toplomera, dezobarijera. Novina je da su i u svih sedamnaest odeljenja postavljene i „klirit pregrade” i to kod pisarnica i delova objekata gde se radi sa dokumentacijom i poštom, kako bi se maksimalno zaštitili zaposleni. To je glavni interes, ali jednako je važno da i korisnici usluga budu zaštićeni – istakla je Nataša Stanisavljević.
Direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović je podsetila da je pre nekoliko godina spisak potreba ove ustanove i njenih odeljenja bio dugačak, ali da se uspelo sa realizacijom vrlo ambicioznih planova i ciljeva, zahvaljujući Gradu Beogradu i nadležnom Sekretarijatu za socijalnu zaštitu.
Kako je naglasila, za pojedine opštine tražio se nov poslovni prostor, a druga grupa rešenih problema odnosila se na renoviranje postojećih objekata. Ovaj objekat na Čukarici jedan je od tri namenski izgrađenih za potrebe centra, pre više od trideset godina, te je zahtevao kompletnu rekonstrukciju.


Foto: Beoinfo/GCSR

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content