GC BEOGRAD

ГО Звездара донирала Градском центру ауто седишта за превоз деце

ГО Звездара донирала Градском центру ауто седишта за превоз деце

Милош Игњатовић, председник ГО Звездара уричио је пет ауто седишта за превоз деце Зорици Павловић, директорки Градског центра за социјални рад у Београду (ГЦСР). Захваљујући овој донацији, у оквиру врешња законом предвиђених дужности бриге о деци, осигуран је безбедан превоз деце у службеним аутомобилима Градског центра за социјални раду Београду.

Овом приликом Милош Игњатовић је рекао да је ова донација резултат вишегодишње успешне сарадње Градског центра и Градске општине Звездара.
– Изузетно ценимо улогу центра за социјални рад,  нарочито када је у питању заштита и брига о најмлађима и ова донација је наш допринос како деци корисницима услуга Градског центра, тако и запосленима – истакао је Игњатовић.
Директорка ГЦСР Зорица Павловић се захвалила на донацији и истакла да је Градски центар за социјални рад у Београду  установа чију помоћ и подршку користи 107.806 Београђана, од тога је 31.472 деце, а њих 6.777 је узраста од 0 до 6 година за чији превоз у атомобилима је по Закону о безбедности у саобраћају обавезно ауто седиште.
– Поред тога што, Градски центар свакодневно збрињава „децу у уличној ситуацији“ које службеним аутобилом превози до установа за смештај, здравстевних установа или њихових породица, такође смештамо и превозимо децу и на дужим релацијама широм Србије. Превоз малишана у ауто седиштима не само што је безбеднији и по закону обавезан, допринеће удобнијој и пријатној вожњи, смањењу тензије и нервозе током вожње на дужим релацијама што ће олакашти пут како деци тако и стручним радницима – рекла је Павловић и нагласила да је ГО Звездара још једном доказала да негује традицију друштвене одговорности и подржава племените и хумане активнсти.
Догађају су присуствовали и Владан Јеремић, члан већа ГО Звездара и Јована Вазура помоћник директора ГЦСР.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content