GC BEOGRAD

Kolegijum GCSR: Pozitivne promene i bolja saradnja na svim nivoima

Kolegijum GCSR: Pozitivne promene i bolja saradnja na svim nivoima

U Gradskom centru za socijalni rad u Breogradu održan je kolegijum rukovodilaca svih odeljenja Gradskog centra na kojem se, pored ostalih tema, govorilo o rezultatima i najvažnijim promenama u Gradskog centra u prethodnom periodu kao i o planovima za naredni. Silvia Alavanja v.d. direktora Gradskog centra je istakla da su u prvih šest meseci od kada se nalazi na čelu Gradskog centra vidiljive pozitivne promene i da je dosta toga urađeno sa ciljem boljeg funkcionisanja Gradskog centra.
„U znatnoj meri unapređena je i dosta efikasnija saradnja sa saradničkim institucijama, imamo odličnu komunikaciju sa resoronim ministarstvima i gradskim sekretarijatom za socijalnu zaštitu, koji zaista žele da nas čuju, uvažavaju naše predloge i sugestije za unapređenje rada i saradnje. Rezultat toga je i što je Gradski centar dobio saglasnost za zapošljavanje određenog broja ljudi na neodređeno vreme“ istakla je Alavanja. Ona je dodala i da je ponosna što je negativna slika o Gradskom centru sve bleđa i što se GCSR pominje u pozitivnom svetlu kako među saradnicima tako i u javnosti.
„U prethodnom periodu uspeli smo da realizujemo saradnju i  potpišemo Protokol o saradnji sa Narodnim muzejom sa ciljem zaštite korisnika, odnosno zaštite pokretnih kulturnih dobara  koja se nalaze u vlasništvu lica pod starateljskom zaštitom „ rekla je Silvia Alavanja.
Takođe, Gradski centar je doneo niz instrukcija za postupanje koje su od velikog značaja za ujednačavanje prakse i postupnja stručnih radnika.
Direktorka Gradskog centra je posebno naglasila da su tragični događaji koji su se desili u našoj zemlji pogodili sve ljude i da  Gradski centar postupa profesionalno, odgovorno i u skladu sa svojom nadležnošću kao i da se trudi da pruži psihološku pomoć i podršku porodicama i  svim građanima koji su pogođeni ovim tragedijama.
U planu je i da terapeuti Savetovališta za brak i porodicu u narednom periodu pružaju psihološku podršku i kolegama stručnim radnicima u cilju sprečavanja i ublažavanja profesionalnog izgaranja zbog izloženosti hroničnom stresu na poslu.

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content