GC BEOGRAD

Одељење Врачар на новој адреси

Одељење Врачар на новој адреси

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је нове просторије Градског центра за социјални рад у Београду – Одељење Врачар у Улици Саве Текелије 10. Овом догађају присуствовали су и помоћник градоначелника Александар Марковић, чланица Градског већа Елена Билић, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, председник општине Врачар проф. др Милан Недељковић, директорка Градског центра за социјални рад у Београду Зорица Павловић и помоћница директора Јована Вазура.

Након обиласка просторија, Весић је подсетио да је током разговора са грађанима Врачара пре четири године једна од примедаба била и та да се просторије Градског центра за социјални рад на овој општини налазе у стамбеној згради у Улици Максима Горког, што је стварало проблеме како станарима саме зграде тако и запосленима и корисницима услуга.
– Неколико година смо тражили погодно решење за Центар за социјални рад на Врачару и током прошле године успели смо да нађемо ове просторије које су у међувремену остале празне. Захваљујући Граду Београду, Секретаријату за социјалну заштиту и секретарки Наташи Станисављевић, из градског буџета издвојили смо нешто више од четири милиона динара и решили проблем. Тиме је центар добио простор који испуњава све стандарде, има 400 квадрата наспрам некадашњих 250, сада имају и по свим стандардима уређене собе за састајање са децом под надзором и све друге услове. На Врачару центар има око 4.500 корисника и сада су све услуге много доступније и адекватније – казао је заменик градоначелника.
Весић је нагласио да је отварање  нових просторија на Врачару наставак напора на унапређењу рада свих одељења у оквиру Центра за социјални рад.
– Недавно смо отворили ново одељење у Обреновцу, адаптирали објекте на Вождовцу, пројектујемо нови центар у Барајеву, а радићемо и на решавању проблема центра на Палилули, јер се и он налази у оквиру стамбене зграде и у неадекватним просторијама. Подсетићу да корисници центара нису само  они који су слабог имовинског стања, већ се ту пружа много других услуга које су за све кориснике. Зато се трудимо да подижемо стандарде живљења и обезбедимо услове који су по свим европским стандардима и који су достојни човека – казао је Горан Весић.
Председник општине Врачар др Милан Недељковић изразио је захвалност Граду Београду што је пронашао и реновирао просторије за ново одељење на Врачару. Он је указао на важност постојања адекватних услова Центра за социјални рад јер се ради о послу који је веома осетљив.
Нови објекат у Улици Саве Текелије има 400 квадратних метара и Град Београд је у његово реновирање уложио 4,2 милиона динара.
На евиденцији Одељења Врачар Градског центра за социјални рад,у току 2017. године  било  је 4.203  корисника социјалне и породично-правне заштите, што чини 7,4% укупне популације општине и 3,9% укупног броја корисника ГЦСР. У односу на претходну годину, број корисника у Одељењу Врачар је повећан за 43,5%.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content