GC BEOGRAD

ГЦСР на трибини „Против деменције се може борити“

ГЦСР на трибини „Против деменције се може борити“

Представница Градског центра за социјални рад у Београду, Славка Николић стручна радница у Одељењу за послове планирања и развоја, учествовала је на трибини под називом „Против деменције се може борити“ која је организована поводом Светског дана борбе против Алцхајмерове болести.

Циљ трибине био је да скрене пажњу стручне  и опште јавности (средовечних и старијих особа, као и сродника који брину о оболелима) на значај препознавања и држања под контролом фактора ризика за деменцију, на значај ране дијагнозе болести, на изазове са којима се суочавају особе оболеле од деменције, сродници који брину о њима и стручњаци који им пружају услуге и на значај подршке породицама оболелих.

Славка Николић говорила  је о изазовима са којма се суочава систем социјалне заштите у раду са дементним особама, као и о правима и услугама коју могу остварити посредством Градског центра, као што су Помоћ у кући, смештај у установу, додатак за туђи негу и помоћ.

Трибину су организовали Српско удружење за Алцхајмерову болест, Удружење Хлеб живота и чланице Мреже Хуманас, са циљем подизања свести и смањења стигме, поручујући да је „време да се делује на деменцију“.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content