GC BEOGRAD

Hranitelji – podrška i sigurnost deci bez roditeljskog staranja

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Udruženje hranitelja Beograd organizopvali su skup pod nazivom „Realni problemi u hraniteljstvu“ na kojem je učestvovala i predstavnica  Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu  iz Odeljenja Lazarevac. Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić istakla je na skupu da su hraniteljske porodice  velika podrška i sigurnost deci bez roditeljskog staranja, zbog čega je potrebno raditi na promovisanju njihovog rada i značaja. Ona je naglasila da će pokrenuti niz aktivnosti, kako bi se promovisao značaj hranitelja. Cilj je da se građani motivišu i prijave za hraniteljstvo.
Neda Radojević, stručna radnica iz Odeljenja Lazarevac izlagala je na temu „Centar za socijalni rad i hraniteljska  porodica-zajedno ključni faktori u odrastanju deteta u ovom obliku smeštaja“.  Ona je govorila o ulozi  i značaju saradnje centara za socijalni rad i hraniteljskih porodica, o neophodnosti promocije hraniteljstva naročito među mlađim porodicima 
Okruglom  stolu prisustvovali su i direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Mirjana Novakov, kao i predstavnici Ministarstva za brigu o porodici i demografiju. O funkcionisanju sistema hraniteljstva u praksi na okruglom stolu govorile su i predsednica Udruženja hranitelja Beograd Vojka Lujić, kao i hraniteljke Nataša Novaković i Desanka Šćekić.

Izvor: GCSR/MINBPD
FOTO:MINBPD

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content