GC BEOGRAD

Хранитељи – подршка и сигурност деци без родитељског старања

Министарство за бригу о породици и демографију и Удружење хранитеља Београд организопвали су скуп под називом „Реални проблеми у хранитељству“ на којем је учествовала и представница  Градског центра за социјални рад у Београду  из Одељења Лазаревац. Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић истакла је на скупу да су хранитељске породице  велика подршка и сигурност деци без родитељског старања, због чега је потребно радити на промовисању њиховог рада и значаја. Она је нагласила да ће покренути низ активности, како би се промовисао значај хранитеља. Циљ је да се грађани мотивишу и пријаве за хранитељство.
Неда Радојевић, стручна радница из Одељења Лазаревац излагала је на тему „Центар за социјални рад и хранитељска  породица-заједно кључни фактори у одрастанју детета у овом облику смештаја“.  Она је говорила о улози  и значају сарадње центара за социјални рад и хранитељских породица, о неопходности промоције хранитељства нарочито међу млађим породицима 
Округлом  столу присуствовали су и директорка Центра за породични смештај и усвојење Мирјана Новаков, као и представници Министарства за бригу о породици и демографију. О функционисању система хранитељства у пракси на округлом столу говориле су и председница Удружења хранитеља Београд Војка Лујић, као и хранитељке Наташа Новаковић и Десанка Шћекић.

Извор: ГЦСР/МИНБПД
ФОТО:МИНБПД

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content