GC BEOGRAD

Unapređenje rada Grupa za koordinaciju tema sastanka za predstavnicima Višeg javnog tužilaštva u Beogradu

Unapređenje rada Grupa za koordinaciju  tema sastanka za predstavnicima Višeg javnog tužilaštva u Beogradu

U Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu održan je radni sastanak predstavnika GCSR-a sa Gorjanom Mirčić Čaluković, zamenicom javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu i koordinatorkom za rodno zasnovano nasilje i Miodragom Markovićem, zamenikom javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Teme sastanka bile su dosadašnja saradnja, izazovi i preporuke za unapređenje rada Grupa za koordinaciju koje funkcionišu na principu multisektorske saradnje i čiji je cilj zaštita i podrška žrtava nasilja u porodici.
Na početku sastanka prisutnima se obratila Silvia Alavanja,v.d. direktora  Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu i tom prilikom pohvalila dosadašnju saradnju i istakla da je ovaj sastanak  dobar način da se sagledaju  problemi, slabe tačke ali predstave primeri dobre prakse, a sve u cilju borbe protiv nasilja u porodici i zaštite žrtava.
Predstavnici Višeg javnog tužilaštva su naglasili da su postupanje i saradnja unapređeni, da postoji zajednički cilj, a to je zaštita žrtava nasilja u porodici, kao i da je to težak posao koji zahteva stalno stručno usavršavanje.

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content