GC BEOGRAD

Saradnja sa FPN: Mogućnost stručne prakse u Gradskom centru

Saradnja sa FPN:  Mogućnost stručne prakse u Gradskom centru

Silvia Alavanja, v.d. direktora Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu predstavila je studentima Fakulteta političkih nauka- Odeljenja za socijalnu politiku i socijalni rad, mogućnosti za realizaciju stručne prakse u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu.
Studenti druge godine imali su priliku da čuju na koji način funkcioniše Gradski centar, kako je organizovan, koje službe postoje i šta mogu očekivati kada dođu na praksu.
-Kada dođete na praksu u neko od naših odeljenja biće vam određen mentor. On će vas upoznati sa radom službe u kojoj radi, ali i sa ostalim službama. Uobičajeno da se studenti tokom prakse upoznaju sa radom svih službi i provedu određeno vreme u svakoj od njih –  rekla je Alavanja, navodeći primere da to znači, da studenti neko vreme, za istim stolom, mogu provesti sa stručnjacima koji vode slučajeve zlostavljanja, zanemarivanja ili rizika od zlostavljanja, zanemarivanja i napuštanja dece.
– Imaćete prilike da vidite ceo ciklus vođenja pojedinačnog slučaja od prijave do smeštaja kao i neke od faza tog ciklusa na primer sačinjavanje nalaza i stručnog mišljenja za sud u postupku razvoda braka ili izbor staratelja, početnu procenu ili preispitivanje plana čiji je cilj bio povratak deteta u biološku porodicu- objasnila je Silvia Alavanja.
Na kraju, ona je studentima poručila da ih očekuje na praksi u Gradskom centru i poželela uspešne studije.

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content