GC BEOGRAD

Сарадња са ФПН: Могућност стручне праксе у Градском центру

Сарадња са ФПН:  Могућност стручне праксе у Градском центру

Силвиа Алавања, в.д. директора Градског центра за социјални рад у Београду представила је студентима Факултета политичких наука- Одељења за социјалну политику и социјални рад, могућности за реализацију стручне праксе у Градском центру за социјални рад у Београду.
Студенти друге године имали су прилику да чују на који начин функционише Градски центар, како је организован, које службе постоје и шта могу очекивати када дођу на праксу.
-Када дођете на праксу у неко од наших одељења биће вам одређен ментор. Он ће вас упознати са радом службе у којој ради, али и са осталим службама. Уобичајено да се студенти током праксе упознају са радом свих служби и проведу одређено време у свакој од њих –  рекла је Алавања, наводећи примере да то значи, да студенти неко време, за истим столом, могу провести са стручњацима који воде случајеве злостављања, занемаривања или ризика од злостављања, занемаривања и напуштања деце.
– Имаћете прилике да видите цео циклус вођења појединачног случаја од пријаве до смештаја као и неке од фаза тог циклуса на пример сачињавање налаза и стручног мишљења за суд у поступку развода брака или избор старатеља, почетну процену или преиспитивање плана чији је циљ био повратак детета у биолошку породицу- објаснила је Силвиа Алавања.
На крају, она је студентима поручила да их очекује на пракси у Градском центру и пожелела успешне студије.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content