GC BEOGRAD

Саопштење

19. септембар 2021. године – Поступајући по налогу Секретријата за социјалну заштиту у вези предузимања мера из надлежности Градског центра за социјални рад у Београду у смислу ургентног збрињавања младића кога су пролазници затекли на територији ГО Нови Београд, а који се, према наводима медија и објава на друштвеним мрежама, налази у стању социјалне потребе, обавештавамо вас да су дежурни стручни радници Градског центра били на терену и да на наведеној локацији нису затекли ниједно лице у стању социјалне потребе.

Такође, важно је поменути да су стручни радници Градског центра за социјални рад  из више општинских одељења у претходном периоду неколико пута интервенисали на различитим локацијама и покушали да помогну наведеном лицу које се помиње у медијима, а које није било заинтересовано за помоћ и подршку из области социјалне заштите и надлежности центра за социјални рад. Напомињемо да центар за социјални рад не може радно способно лице натерати да користи било које право или услугу уколико оно својевољно на то не пристане.

Градски центар за социјални рад у Београду у сарадњи са другим градским институцијама свакодневно помаже великом броју суграђана који се нађу у стању социјалне потребе, али нажалост,  одређени број наших суграђана као и оних који то нису, злоупотребљава положај бескућника како би на тај начин остварили тренутну материјалну или неку другу корист.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content