GC BEOGRAD

Реновиран објекат Oдељења у Гроцкој

Реновиран објекат Oдељења у Гроцкој

Заменик градоначелника Горан Весић, заједно с градском секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић и директорком Градског центра за социајлни рад у Београду Зорицом Павловић, обишао је реконструисано одељење Градског центра за социјални рад у Гроцкој, као и клуб за одрасла и старија лица, који се налази у приземљу овог објекта. Град Београд је у комплетну реконструкцију оба објекта уложио више од 250 хиљада евра. 
– Објекти Центра за социјални рад су од посебног значаја јер у њих долазе људи који су у социјалној потреби и обраћају се друштву за помоћ.  Зато услови за рад у њима морају да буду добри јер тако, између осталог, показујемо поштовање према људима којима је потребна помоћ, а истовремено је то важно и за запослене који овај нимало лак посао, који се тиче људских судбина, често тешких, раде из љубави. Управо улагања у систем социјалне заштите показују колико је друштво праведно – истакао је Весић.
Наташа Станисављевић изразила је овом приликом захвалност заменику градоначелника, као и свим запосленима у Градском центру за социјални рад.
– Не делимо грађане на оне који живе у градској или приградској средини и апсолутно сви морају да имају једнаке услове и приступ социјалној заштити. Овај простор реконструисан је након 37 година. Обезбедили смо најбоље услове за више од триста пензионера који клуб користе, као и за кориснике и запослене у Центру за социјални рад. Подсетићу да је последњи наменски објекат центра отворен 1982. године, а у протеклих седам година Град је више од педесет одсто објеката комплетно обновио и изградио нов у Обреновцу – навела је Наташа Станисављевић.
Ова и сва будућа улагања јесу заправо улагања у што бољи систем социјалне услуге у Београду, поручила је она.
Зорица Павловић присетила се да је управо у овом центру 1985. године добила запослење првог социјалног радника.
– Тада је то била нова зграда, али не ради се о томе да смо овом објекту вратили стари сјај, већ је потпуно нови и то по светским стандардима – казала је она.
Пре пет година када је постала директорка, списак послова је био предугачак. Отада је реновирано девет објеката, изграђен је нови објекат у Обреновцу, припремљена је градња за још два, а предстоји реконструкција и објекта у Младеновцу, прецизирала је Зорица Павловић, захваливши заменику градоначелника и градској секретарки за социјални рад на свесрдној подршци.
Догађају су присуствовали и Драган Пантелић, председник градске општине Гроцка и представници Геронтолошког центра Београд.
Извор:ГЦСР/Беоинфо

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content