GC BEOGRAD

Радови на обнови Одељења Звездара при крају

Радови на обнови Одељења Звездара при крају

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишла је Градски центар за социјални рад у Београду, Одељење Звездара у којем су у току завршни радови на реконструкцији објекта. На овом објекту обављена је комплетна реконструкција крова, замењена је громобранска инсталација, затим кровни прозор, стрехе и олуци, а у току је кречење и уградња новог плафона са ЛЕД расветом у целом објекту.
Обиласку радова присуствовала је и  директорка Градског центра за социјални рад у Београду Зорица Павловић, члан Општинског већа Звездаре Владан Јеремић и руководилац Одељења Звездара Немања Антонијевић.
Наташа Станисављевић је истакла да Град Београд и Секретаријат за социјалну заштиту улагањем у обнову објеката и широком палетом социјалних услуга показују да континуирано спроводе одговорну социјалну политику.
– У објекту одељења на Звездари ради више од 40 запослених и овом реконструкцијом обезбедићемо за њих боље услове за рад, али и боље услове за више од 10.000 грађана Звездаре који су корисници услуга Центра за социјални рад. Сам објекат стар је више од 50 година и сведоци смо вишедеценијског неулагања у објекте социјалне заштите, јер је последњи саграђен 1992. године на Чукарици. Садашња градска власт у последњих пет година изградила је Центар за социјални рад у Обреновцу, реновирала и адаптирала просторије Центра за социјални рад на Чукарици, а покренули смо и пројектовање за нови центар у Барајеву. Такође, тренутно обилазимо све објекте социјалне заштите на свим општинама како бисмо проверили потребу за евентуалним реновирањем, адаптацијом или отварањем нових објеката – казала је Станисављевићева, подсетивши да је уз широк спектар услуга из области социјалне заштите за потребе слабовидих прошле године набављен и уређај који може штампати на Брајевом писму, као и да је његова набавка извесна за сва градска одељења Центра за социјални рад.
Она је подвукла да ће Град Београд настојати да и даље сагледава потребе својих суграђана, пружајући им подршку и неопходну помоћ унапређењем система социјалне заштите, развијањем разноврсних сервисних услуга намењених осетљивој категорији становништва и континуираном међусекторском сарадњом институција и установа које се баве социјалном заштитом.
Директорка Градског центра Зорица Павловић је изразила задовољство и захвалност Граду Београду и надлежном секретаријату који су омогућили да се створе достојни услови како за кориснике тако и за запослене. 
– Уселили смо се у нови простор на Врачару и у Сурчину. Добили смо нове аутомобиле, обезбеђени су сви услови за повећање безбедности, имамо видео-надзор, Чукарица се такође ради и овде се ради. Наш план који смо направили пре неколико година је заиста амбициозан и, на наше задовољство, листа ствари које треба да се заврше је све краћа и краћа – истакла је Зорица Павловић.
Површина објекта Центра за социјални рад Звездара од 350 квадратних метара са 35 канцеларија пре реновирања није одговарала просторним стандардима о условима рада, а обновом овог центра биће испуњени сви стандарди који се захтевају за објекте овог типа. 
Извор: Беоинфо

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content