GC BEOGRAD

Radni sastanak: Posredovanje u zapošljavanju žena koje su žrtve nasilja u porodici

Radni sastanak: Posredovanje u zapošljavanju žena koje su žrtve nasilja u porodici

U prostorijama Odeljenja Čukarica Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu održan je preliminarni sastanak na temu implementacije modela posredovanja u zapošljavanju žena koje su žrtve nasilja u porodici, a koji se već dve godine primenjuje u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Planirano je da početkom naredne godine krenu sa radom grupe formirane pri svim OJT koje će posredovati pri zapošljavanju žena žrtava nasilja. Na sastanku su predstavljena iskustva stručnih radnika GCSR koji već primenjuju ovaj model i upoznati sa funkcionisanjem i radom sastanaka i grupa, te su to iskustvo preneli kolegama koji će se tek uključiti u rad.
Sastanku je prisustvovala v.d. direktora Gradskog centra Silvia Alavanja, koja je pozdravila prisune i rekla da je primena ovog modela dala dobre rezulatate i da Odeljenja koja su uključena u rad grupa imaju samo pozitivna iskustva. Sastanku su prisustvovali i Sonja Ćosić, rukvodilac GCSR Odeljenja Čukarica, Tatjana Mijušković, rukovodilac Nacionalne službe za zapošljavanje za Čukaricu kao i stručni radnici odeljenja Gradskog centra koji će učestovati u radu grupa.
Članovi grupa koja će posredovati pri zapošljavanju žena koje su preživele nasilje u porodici su zamenici javnog tužioca, predstavnici opštinskih nacionalnih službi za zapošljavanje i predstavnici centra za socijalni rad. Sastanci grupa se održavaju jednom mesečno.

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content