GC BEOGRAD

Програм превенције насиља над женама „Оснаживање жена против насиља“

Програм  превенције је намењен женама које желе да се информишу о партнерском насиљу, стекну одређена знање за препознавање насиља, оснаже се у циљу изласка и реаговања на насиље. Обухвата Системски, родно сензитивни приступ породици усмерен на препознавање насиља и реакцију на њега.

Превентивн програм подразумева групни психо -едукативни рад у виду радионица са предвиђеним темама. Интервенције нису примарно терапијске, али подстичу на покретања мехнизама самосталног рада на одређеном проблему или делују у правцу тражење додатне стручне терапијске помоћи. Радионице воде лиценцирани психотерапеути Саветовалишта за брак и породицу Градског центра за социјални рад у Београду са знањем, афинитетом и дугогодишњим искуством у раду са насиљем уз поштовање принципа поверљивости.

Програм се спроводи  кроз шест радионица који укључује следеће теме:

1. Насиље у породици и врсте насиља

2. Веровања, митови, легенде, уверења, предрасуде о насиљу

3. Односи, манифестација, злоупотреба моћи и контрола, точак насиља

4. Партнерски односи и динамика насиља

5. Препознавање насиља у породици и прављење безбедносног плана заштите

6. Нормативни одговор, институционални оквир и повезивање система у случају насиља у породици-поступак заштите од насиља у породици.

Различити аспекти програма:

1. Информативни-информисање о насиљу и начинима изласка из њега,

2. Превентивни – као једног од начина заштите у самом почетку настанка и реаговања на проблем и квалитета живота породице

3. Едукативни – подразумева учења о овој теми

4. Развојни – подстицање развојног тока, унапређења и промене

Детаљније информације о Програм превенције насиља над женама „Оснаживање жена против насиља“ можете добити путем телефона Саветовалишта 011/2650-258 или путем маил-а Саветовалишта savetovalistebip@gmail.com

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content