GC BEOGRAD

Podrška roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

 Obaveštenje
Podrška roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu  Zorica Pavlović uručili su u Starom dvoru rešenja o dodeli novčane pomoći kao vid podrške roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca.
– Posebna atmosfera i energija osećaju se u Starom dvoru kada su tu najmlađi i to je najlepša slika dvora. Danas su tu 104 porodice sa 328 dece. Posebno se radujem što je ovde desetak porodica više nego prošle godine – istakao je gradonačelnik .
Gradonačelnik Radojičić je istakao da je za podršku roditeljima opredeljeno više od 12 miliona dinara.
– Porodice dobijaju i do 18.000 dinara više nego prošle godine, s obzirom na to da se iznos računa u odnosu na prosečnu avgustovsku platu u Beogradu, koja je zahvaljujući odgovornoj politici Vlade RS i predsednika Aleksandra Vučića veća nego prethodne godine – rekao je Radojičić i dodao da je ovaj događaj tradicionalno, jedan od najlepših u godini.
Radojičić je naveo da Vlada Srbije vodi odgovornu demografsku politiku, te da Grad Beograd doprinosi toj politici.
– Bez obzira na sve što radimo, ako nemamo dovoljno dece i mladih koji ostaju u našoj zemlji, nemamo budućnost. Grad Beograd daje svoj doprinos demografskoj politici, te je ove godine opredeljen novac za finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje. Takođe, od 1. januara porodice koje dobiju drugo dete ostvaruju pravo na dodatnih 10.000 dinara. Kao gradonačelnik i dečji lekar, želim da se Beograd razvija tako da bude prilagođen mališanima, da oni budu naš prioritet. Zajedno ćemo i dalje davati doprinos kako bi deca odrastala u dobrim uslovima i razvijala se na pravi način – zaključio je Radojičić i poželeo roditeljima i deci srećne nastupajuće praznike.
Rešenja o finansijskoj pomoći uručila je i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.
Direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Zorica Pavlović je istakla da je socijalna politika odgovoran i ozbiljan posao koji zahteva znanje, brzinu i viziju. 
– Efektivi se nekada ne mogu videti odmah. Nekada se vide za dan-dva ili nekoliko godina. Ponekad smo u stanju da zbog nekih problema veoma brzo izmenimo odluku kako bismo rešili nastali problem. Efektivi ovih podrški roditeljima sa više dece, kao što je i vantelesna oplodnja, ne vide se odmah, već su dugoročni. Na taj način realizujemo politku nataliteta – rekla je Pavlovićeva, poželevši deci i roditeljima srećne novogodišnje i božićne praznike.

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content