GC BEOGRAD

Подршка родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

 Обавештење
Подршка родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца из Београда уручена су решења за Сталну новчану помоћ на свечаном пријему који је организован у Старом двору. Присутним родитељима и деци обратио се председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић, а догађају је присуствовала и Силвиа Алавања в.д. директора Градског центра, Петар Јорданов секретар Секретаријата засоцијалну заштиту и Александра Чамагић, секретарка Секретаријата за образовање и дечју заштиту.
Ова финансијска подршка, која се традиционално додељује на крају календарске године, предвиђена је Одлуком о правима и услугама социјалнe заштитe Града Београда и остварује се једном годишње.
Према Одлуци, родитељи деце предшколског узраста добијају једну просечну зараду исплаћену у Београду, родитељи деце основаца добијају две просечне зараде исплаћене у Београду, а родитељи деце средњошколаца добијају три просечне зараде исплаћене у Београду у септембру. На евиденцији Градског центра за социјални рад у Београду у 2023. години је 107 породица, са укупно 340 деце, и од тога је тројки у 88 породица, односно 264 деце, четворки у две породице, односно осморо деце, и дуплих близанаца у 17 породица, односно 68 деце.
У 2023. години, из градског буџета у ове сврхе издвојено је 19.429.822,50 динара.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content