GC BEOGRAD

Подршка родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Подршка родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

 Градоначелник Београда Александар Шапић, секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић и и в.д. директора Градског центра за социјални рад у Београду Силвиа Алавања, уручили су у Старом двору решења о додели новчане помоћи као вид подршке родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца.
Град Београд учиниће све да помогне породицама са више деце. Осим једнократне помоћи која се дели једном годишње овим породицама, одлуком о бесплатним уџбеницима, вртићима, али и поклон-ваучерима, Град ће наставити да финансијски олакшава одрастање њихове деце, рекао је градоначелник Александар Шапић на овој традиционалној свечаности.
– Велико ми је задовољство што сам данас са великим бројем деце захваљујући ономе што је Град урадио за њихове породице. Потрудићемо се да у будућности тога буде још више, јер они расту и потребно им је доста тога. Зато смо и донели одлуку о бесплатним уџбеницима и вртићима, али и о поклон-ваучерима које делимо свој београдској деци – истакао је градоначелник.
Према његовим речима, док је био на месту председника општине Нови Београд, највише је волео да проводи време са децом и пензионерима јер је ту, како је рекао, најбоља енергија.
– Покушаћемо да донесемо додатне мере које ће, у овим тешким временима, младим брачним паровима олакшати одлуку о потомству. Надамо се да вам и ова помоћ која се даје сваке године у виду једне, две или три просечне плате, у зависности од старости детета, доста значи. Нове мере донећемо на предстојећој седници Скупштине града у понедељак које ће, надам се, помоћи у одрастању деце. Потрудићемо се и да у предстојећем периоду донесемо додатне мере и да заиста једној породици помогнемо на све могуће начине. Пре свега, да ова деца израсту у добре и поштене људе који ће сутра уместо нас да раде у овом граду и да га учине бољим местом за живот – рекао је градоначелник.
Он је породицама са више деце честитао новогодишње и божићне празнике и пожелео здравља и љубави, додавши да ће Град учинити све како би побољшао безбедност деце. Како је рекао, резултати одлука које су донесене видеће се у наредној години.
– „Београдски бели” већ сада обилазе паркове, дежурају у близини вртића и дворишта школа, и брину о безбедности деце, како би родитељи били сигурни – истакао је први човек престонице.
Мирољуб Несторовић, отац тројки, захвалио је градоначелнику Шапићу на пажњи коју је посветио породицама са више деце.
– Ова помоћ свима нама веома значи јер на тај начин Град показује да брине за нас и посвећује нам пажњу. Такође, захвалио бих на идеји да вртићи од следеће године буду бесплатни јер ће се тиме родитељима са више деце значајно смањити удар на њихове буџете  – рекао је Несторовић.
На евиденцији Градског центра за социјални рад u Београду за остваривање ове подршке у 2022. години, било је 106 породица са укупно 338 деце.

Извор: Беоинфо/ГЦСР

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content