GC BEOGRAD

ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ГЦСР-А, СУДА И ТУЖИЛАШТВА

ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ГЦСР-А, СУДА И ТУЖИЛАШТВА

У Градском центру за социјални рад у Београду одржан је радни састанак представника ГЦСР-а, Вишег суда у Београду – Одељења за малолетнике, Вишег јавног тужилаштва – Одељења за малолетнике и Управе криминалистичке полиције Београд. Теме састанка биле су досадашњи токови сарадње, изазови и препоруке за унапређење сарадње.
 На почетку састанка присутнима се обратила Зорица Павловић, директорка  Градског центра за социјални рад у Београду и том приликом похвалила досадашњу срадњу и истакла да oви састанци дају добре резулатате и да представљају добар начин да се сагледају  проблеми и заједнички нађу решења. Изнела је запажање да се број малолетника са проблемима у понашању и у сукобу у са законом из године у годину смањује.
Представници суда и тужилаштва су такође нагласили да су поступање и сарадња унапређени, да постоји заједнички циљ, а то је заштита права и интереса детета, односно младе особе, каои да је то тежак посао који захтева стално стручно усавршавање. Током састанка размењене су информације о изазовима са којима су се сви сусретали у раду услед пандемије вирусом Ковид 19.
На састанку је истакнут значај постојања  Савета за праћење и унапређење рада органа кривичног поступка и извршење кривичних санкција према малолетницима, које је основано 2018. године. То тело је састваљено од стручњака који се баве малолетничким правосуђем и коме се може обратити за решавање дилема.
Руководиоци и представници Градског центра, суда, тужилаштва и полиције састанак су завршили са закључком да је сарадња и даље добра и да је једини проблем у недостатку системских решења, којих за сада нема, али се очекују. Истакнут је значај чешће примене васпитних налога и посебне обавезе укључивања у рад институција.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content