GC BEOGRAD

Нова возила за Градски центар

Нова возила за Градски центар

Град Београд обезбедио је нова возила за за градске установе социјалне заштите међу којима је и Градски центар за социјални рад у Београду који је на коришћење добио пет нових аутомобила.

Представницама установа кључеве су предали заменик градоначелника Горан Весић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић. Овом приликом Весић је истакао да је срећан што је градски буџет такав да дозвољава набавку нових возила за социјалне установе, нагласивши да Градски центар за социјални рад има више од 100.000 корисника.
– До пре неколико година возили су аутомобиле старе и по 20–30 година, а на овај начин подижемо систем услуга и помажемо да буду бољи и ефикаснији када је у питању коришћење права која имају корисници Центра за социјални рад. Данас смо предали осам аутомобила, од тога два комби возила за оба прихватилишта за децу и стара лица, те на тај начин показујемо колико нам је социјална заштита важна. Буџетом за следећу годину обим средстава за социјалну заштиту биће повећан и имаћемо већа издвајања по свакој категорији. Посебно смо задовољни чињеницом да се сваке године издваја више новца за личне пратиоце. У овом тренутку имамо их 500, а до краја године биће их 600, док, подсетићу, 2013. године нисмо имали ниједног. Тиме показујемо да свако коме је потребна помоћ може да је добије од Града или своје локалне самоуправе – казао је заменик градоначелника, захваливши на добром раду градској секретарки за социјалну заштиту Наташи Станисављевић.
Посебно је истакао улогу људи који раде у систему социјалне заштите и похвалио њихов предан рад.
– То су људи којима, колику год плату да имају, она није довољна за посао који раде. Њихов посао је веома тежак и трудимо се да им на сваки начин покажемо да су нам важни и да ценимо њихов рад. Куповином аутомобила показујемо да желимо да имају боље услове рада и да оно што они раде поштујемо, те да никада нећемо престати да им захваљујемо за посао који обављају – истакао је Весић.
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић указала је да вредност набављених возила износи 18 милиона динара, додавши да пандемија ни у једном тренутку није пореметила планове нити улагања у систем социјалне заштите.
– Прошле године доделили смо два нова возила центру за смештај и дневне боравке деце са сметњама у развоју која служе за превоз корисника, а данас је ту још осам нових возила за још ефикаснији рад система социјалне заштите, када су у питању сами запослени. Захваљујући овим возилима моћи ће чешће да се излази на терен, пружи помоћ свакоме, а прихватилишта ће моћи безбедно да превозе своје кориснике. Важно нам је да овим постигнемо што бољу доступност социјалних радника на терену и превоз деце који је потпуно безбедан – истакла је Станисављевићева.
Директорка Градског центра за социјални рад у Београду Зорица Павловић је захвалила у име корисника и колега с којима је у свакодневном контакту.
– Данас сам у прилици да захвалим за возила трећи пут у последње три године. Градски центар за социјални рад данас има десет потпуно нових возила којима брзо и ефикасно обавља посао на терену. Такав рад захтева много присуства на терену, помоћ је потребна и немоћнима и жртвама насиља, а ово омогућава брз смештај за свакога од њих. Наши корисници су на смештају од Суботице до Тутина и безбедна возила су нам свима у систему социјалне заштите неопходна – указала је Зорица Павловић.
Беоинфо/ГЦСР

Фото:Беоинфо

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content