GC BEOGRAD

Министарка рада и социјалне политике С. Македоније у посети Градском центру

Министарка рада и социјалне политике С. Македоније у посети Градском центру

Mинистаркa рада и социјалне политике Републике Северне Македоније Јованa Тренчевскa са делегацијом посетила је Градски центар за социјални рад у Београду Одељење Врачар.  Циљ посете био је упознавање са искуствима у примени регистра Социјална карта и информациониог система социјалне заштите (СОЗИС), с обзиром да се имплементација ових софтверских решења у Републици Северној Македонији очекује почетком следеће године.
Домаћини посете делегацији Северне Македоније, Силвиа Алавања в.д. директора Градског центра за социјални рад у Београду и Мирјана Дамјановић руководилац Одељења Врачар, госте су упознали са начином рада и функционисања Градског центра за социјални рад у Београду, као и конкретном применом СОЗИС-а и Социјалне карте, где су им пренета досадашња искуства и изазови у примени ових програма.
Силвиа Алавања је изразила задовољство и захвалила минстарки Тренчевској на посети и тиме што су прилици да размене искуства и ближе упознају са функционисањем социјалне заштите ове две земље. Алавања је истакла да се нада да ће искуства и знање Градског центра у досадашњој примени нових софтверских решења значити колегама у суседној земљи.
Министарка Јованa Тренчевскa је нагласила да је са Николом Селаковићем, министром за рад запошљавање борачка и социјална питања Републике Србије, на чији позив је дошла у дводневну посету Србији, договорено потписивање меморандума о сарадњи између министарства две земље, који ће омогућити директну сарадњу између стручних служби у министарствима, центрима за социјални рад, али и у другим областима као што су рад и запошљавање, борачко инвалидска заштита, али и заштита особа са инвалидитетом. Министарка Тренчевскa се такође захвалила на гостопримству и најавила наставак сарадње.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content