GC BEOGRAD

Колегијум ГЦСР: Позитивне промене и боља сарадња на свим нивоима

Колегијум ГЦСР: Позитивне промене и боља сарадња на свим нивоима

У Градском центру за социјални рад у Бреограду одржан је колегијум руководилаца свих одељења Градског центра на којем се, поред осталих тема, говорило о резултатима и најважнијим променама у Градског центра у претходном периоду као и о плановима за наредни. Силвиа Алавања в.д. директора Градског центра је истакла да су у првих шест месеци од када се налази на челу Градског центра видиљиве позитивне промене и да је доста тога урађено са циљем бољег функционисања Градског центра.
„У знатној мери унапређена је и доста ефикаснија сарадња са сарадничким институцијама, имамо одличну комуникацију са ресороним министарствима и градским секретаријатом за социјалну заштиту, који заиста желе да нас чују, уважавају наше предлоге и сугестије за унапређење рада и сарадње. Резултат тога је и што је Градски центар добио сагласност за запошљавање одређеног броја људи на неодређено време“ истакла је Алавања. Она је додала и да је поносна што је негативна слика о Градском центру све блеђа и што се ГЦСР помиње у позитивном светлу како међу сарадницима тако и у јавности.
„У претходном периоду успели смо да реализујемо сарадњу и  потпишемо Протокол о сарадњи са Народним музејом са циљем заштите корисника, односно заштите покретних културних добара  која се налазе у власништву лица под старатељском заштитом „ рекла је Силвиа Алавања.
Такође, Градски центар је донео низ инструкција за поступање које су од великог значаја за уједначавање праксе и поступња стручних радника.
Директорка Градског центра је посебно нагласила да су трагични догађаји који су се десили у нашој земљи погодили све људе и да  Градски центар поступа професионално, одговорно и у складу са својом надлежношћу као и да се труди да пружи психолошку помоћ и подршку породицама и  свим грађанима који су погођени овим трагедијама.
У плану је и да терапеути Саветовалишта за брак и породицу у наредном периоду пружају психолошку подршку и колегама стручним радницима у циљу спречавања и ублажавања професионалног изгарања због изложености хроничном стресу на послу.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content