GC BEOGRAD

Завршена реконструкција Одељења Младеновац

Завршена реконструкција Одељења Младеновац

Градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић, в.д. директора Градског центра за социјални рад у Београду Силвиа Алавања и председник општине Младеновац Владан Глишић обишли су реконструисани објекат Градског центра за социјални рад у Младеновцу.
Александра Чамагић је истакла да је посао Секретаријата за социјалну заштиту и Града Београда да обезбеде грађанима Младеновца, али и других београдских општина, све услуге социјалне заштите дефинисане законом и локалним одлукама.
– Објекат Центра за социјални рад у Младеновцу је реконструисан после 35 година. Сада је корисницима и запосленима на располагању модерно уређен и опремљен простор, који је, што је можда и најважније, приступачан свима, а пре свега особама са инвалидитетом, што раније није био случај. У реконструкцију и опремање објекта уложено је око 35 милиона динара. Град Београд ће наставити максимално да подржава напоре запослених како би Центар пружао што квалитетнију услугу – рекла је секретарка за социјалну заштиту.
Она је напоменула да су запослени људи у центрима за социјални максимално посвећени, као и да обављају важан посао са људима којима је помоћ неопходна.
– Наставићемо да радимо на уређењу објеката градских центара за социјални рад како бисмо дошли у ситуацију да сваки центар изгледа као овај у Младеновцу. Драго ми је што смо данас у Младеновцу још једном показали да за Град Београд нису важније централне општине, већ су сви становници града Београда једнаки. Због тога услови рада запослених у свим центрима за социјални рад морају да буду исти, као и квалитет пружене услуге – додала је Александра Чамагић.
Вршилац дужности директора Градског центра за социјални рад Београд Силвиа Алавања подсетила је на велику подршку Града даљем развоју система социјалне заштите у Београду.
– Захваљујем Секретаријату за социјални рад на средствима која су обезбеђена за реконструкцију младеновачког Центра за социјални рад, али и за реконструкцију других објеката социјалне заштите који су реконструисани од 2016. године. Реновирани су центри за социјални рад у Сурчину, Обреновцу, на Врачару, Чукарици, Раковици, Гроцкој и Звездари – рекла је Алавања.
Председник општине Младеновац Владан Глишић је истакао да је реконструкција зграде Центра за социјални рад велика инвестиција за ову општину.
– Радови су трајали око три месеца и завршени су у року. Уверили смо се да су радови изведени веома квалитетно, што ће сигурно обезбедити квалитетнију услугу за кориснике, али и боље услове за рад запослених. Општина Младеновац има одличну сарадњу са Секретаријатом за социјални рад, као и Градом Београдом. Надам се да ћемо у 2023. години наставити да сарађујемо и реализујемо пројекте чији ће резултат бити квалитетнија социјална заштита на територији Младеновца и Београда – рекао је Глишић.

Извор: Беоинфо/ГЦСР

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content