GC BEOGRAD

GCSR na obeležavanju Dečije nedelje

GCSR na obeležavanju Dečije nedelje

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu učestvovao je na manifestaciji „Šta detetu treba da raste do neba” koja je organizovana u predškolskoj ustanovi “Boško Buha” na Paliluli povodom obeležavanja Dečije nedelje. Svečanom otvaranju prisustvovala je Silvia Alavanja v.d. direktora Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu i Slađana Ivanović rukovodilac Savetovališta za brak i porodicu Gradskog centra.
Nakon predstave koju su izvela deca vrtića “Mali princ” organizovane su radionice u kojima su najmlađi mogli da se upoznaju sa radom lokalnih institucija i ustanova. Mališanima je kroz igru i zanimljivu interaktivnu priču dočarano kako radi pošta, dom zdravlja, opština, centar za socijalni rad, gradska čistoća i druge organizacije.
U okviru prvog dana manifestacije organizovana je i radionica na kojoj su roditelji imali priliku da se upoznaju sa radom Savetovališta za brak i porodicu Gradskog centra. Terapeuti  Slađana Ivanović, Tatjana Voronjec i Aleksandra Račić su kroz dvočasovnu interaktivnu radionicu zainteresovane roditelje upoznali sa načinom rada Savetovališta kao i sa programima i tretmanima koji su namenjeni deci i mladima.  Roditelje je naviše zanimalo na koji način se mogu javiti u Savetovalište, koja je razlika između usluga zdravstvene zaštite i rada terapeuta u socijalnoj zaštiti. Takođe, roditelji su dobili praktične savete na koji način mogu unaprediti veštine roditeljstva kao i informaciju da su usluge Savetovališta potpuno besplatne.  
Dečija nedelja traje do 9. oktobra, a u okviru ove manifestacije je planiran niz aktivnosti koje u fokus stavljaju decu i zaštitu dečijih prava.

Pretraga

Kol Centar

magazin
 

ELEKTRONSKI MAGAZIN

Informator

Informacije o socijalnim davanjima

Arhive

Skip to content