GC BEOGRAD

ГЦСР на обележавању Дечије недеље

ГЦСР на обележавању Дечије недеље

Градски центар за социјални рад у Београду учествовао је на манифестацији „Шта детету треба да расте до неба” која је организована у предшколској установи “Бошко Буха” на Палилули поводом обележавања Дечије недеље. Свечаном отварању присуствовала је Силвиа Алавања в.д. директора Градског центра за социјални рад у Београду и Слађана Ивановић руководилац Саветовалишта за брак и породицу Градског центра.
Након представе коју су извела деца вртића “Мали принц” организоване су радионице у којима су најмлађи могли да се упознају са радом локалних институција и установа. Малишанима је кроз игру и занимљиву интерактивну причу дочарано како ради пошта, дом здравља, општина, центар за социјални рад, градска чистоћа и друге организације.
У оквиру првог дана манифестације организована је и радионица на којој су родитељи имали прилику да се упознају са радом Саветовалишта за брак и породицу Градског центра. Терапеути  Слађана Ивановић, Татјана Вороњец и Александра Рачић су кроз двочасовну интерактивну радионицу заинтересоване родитеље упознали са начином рада Саветовалишта као и са програмима и третманима који су намењени деци и младима.  Родитеље је навише занимало на који начин се могу јавити у Саветовалиште, која је разлика између услуга здравствене заштите и рада терапеута у социјалној заштити. Такође, родитељи су добили практичне савете на који начин могу унапредити вештине родитељства као и информацију да су услуге Саветовалишта потпуно бесплатне.  
Дечија недеља траје до 9. октобра, а у оквиру ове манифестације је планиран низ активности које у фокус стављају децу и заштиту дечијих права.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content