GC BEOGRAD

Градски центар добио Кол центар и унапређен веб – сајт уз подршку НИС-а и Града Београда

Градски центар добио Кол центар и унапређен веб – сајт уз подршку НИС-а и Града Београда

У просторијама Градског центра за социјални рад у Београду свечано је отворен први Кол центар намењен информисању грађана у домену социјалне и породичне правне заштите. Реализацију и техничку подршку овог пројекта, вредног преко 2,5 милиона динара, подржала је компанија НИС у оквиру програма „Заједници заједно“ у сарадњи са Градом Београдом и градским Секретаријатом за социјалну заштиту.

Догађају су присуствовали Горан Весић, заменик градоначелника Града Београда, Андреја Младеновић, помоћник градоначелника, Елена Билић чланица Градског већа, Наташа Станисављевић, секретарка за социјалну заштиту, Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а и директор Функције за односе са државним органима и корпоративне комуникације,  Зорица Павловић, директорка Градског центра за социјални рад у Београду и Јована Вазура, помоћница директора Градског центра.

Горан Весић овом приликом je захвалио компанији НИС на реализованом пројекту и нагласио значај отварања Кол центра за грађане Београда.
 – Ово је само део ширег пројекта који ми имамо са компанијом НИС, јер на овај начин показују да воде рачуна о заједници у којој раде. Отварањем овог центра сви корисници градског центра могу без икаквих проблема у сваком тренутку да добију информацију која је из домена права која могу да остваре преко Градског центра за социјални рад што смањује гужве у Градском центру, а њима олакшава да се обавесте о својим правима-  навео је Весић.

Вадим Смирнов је истакао добру сарадњу компаније НИС са Градом Београдом, као и важност подршке оваквим пројектима.
– Привилегија је учинити нешто добро за заједницу и то је трајно опредељење наше компаније. Посебно сам поносан на сарадњу са Градом Београдом, која улази у јубиларну десету годину, а реализацијом оваквих пројеката показујемо да је могуће заједничким снагама постићи добре резултате. Наша компанија наставиће и у наредном периоду да улаже и проширује сарадњу са Београдом, али и да улаже у заједницу у којој послујемо –  истакао је Смирнов.

Андреја Младеновић је рекао да је реализација овог пројекта само део сарадње коју НИС и Београд спроводе већ десет година у оквиру програма „Заједници заједно“.
– Много је пројеката у сарадњи са компанијом НИС урађено протеклих десет година у које је уложено 210 милиона динара- од културе, уметности, социјалне заштите, здравствене заштите, екологије, спорта до инфраструктуре. То вам говори колико је учешће компаније НИС у друштвеној одговорности и према граду Београду и према средини у којој они раде-  рекао је Младеновић.

Наташа Станисављевић је навела да је Градски центар за социјални рад први такав центар у Србији који има кол центар и сајт прилагођен особама са инвалидитетом.
– Нама је најважније да свака особа у Београду којој је потребна помоћ и подршка овог система, може на лак и једноставан начин да добије информацију о томе какво право може да оствари. Поред тога, кроз Кол центар грађани имају директну комуникацију са свих 17 одељења Градског центра за социјални рад. На овај начин учинили смо Београђанима још доступнији систем социјалне заштите – рекла је Наташа Станисављевић

Зорица Павловић је подсетила је да је реч о највећој институцији социјалне заштите у Србији са преко 113.000 корисника, и додала како ће сада корисници лакше да долазе до информација о остваривању својих права.
– Овај вид комуникације је значајан за њих пре свега, јер у сваком трнутку могу да знају стање свог предмета, али и за потенцијалне кориснике који могу да се информишу о својим правима – истакла је Павловићева.

Реализацијом овог пројекта и отварањем Кол центра по први пут је доступан нови облик комуникације са грађанима. Од сада грађани позивом на број  Кол центра 011 2650-542, без одласка у Одељење ГЦСР, које због здравстевних пробема, удаљености или недостатка времена грађанима може представљати проблем, без чекања или заузећа телефонске линије, на брз и ефикасан начин могу доћи до информација о правима и услугама Градског центра за социјални рад у Београду из области социјалне и породично правне заштите. Информације говорне секретарица Кол центра Градског центра за социјални рад у Београду доступне су сваког дана 24 часа. Радно време оператера као и надлежних Одељења ГЦСР је радним данима од 7.30 до 15.30 часова. Пратећи упутства говорне секретарице притиском на одређени тастер на телефону грађанима су одмах доступне информације о траженим  правима и услугама, као и директна повезаност са свих 17 Одељења ГЦСР, а у сваком тренутку притиском на тастер 0 грађани могу добити помоћ оператера.

У оквиру реализације овог пројекта са радом је почео и нови редизајнирани веб портал прилагођен особама са инвалидитетом, који подразумева доступност садржаја у аудио формату. Такође, доступне су и алатке за прилагођавање изгледа сајта индивидуалним потребама. Веб портал доступан jе на адреси www.gcsrbg.org

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content