GC BEOGRAD

Весић: Захвалност Градском центру на беспрекорном раду

 Обавештење
Весић: Захвалност Градском центру на беспрекорном раду

Заменик градоначелника Горан Весић, заједно са градском секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић и директорком Градског центра за социјални рад у Београду Зорицом Павловић, обишао је Градски центар – Одељење Врачар, како би се уверио да се и даље поштују све заштитне мере, и истовремено захвалио запосленима на великом уложеном труду. Како је том приликом прецизирао, Градски центар за социјални рад у Београду има око стотину хиљада корисника, па је дневна фреквенција људи велика, због чега је веома важно да се правила поштују.   
– Ванредно стање је завршено, али епидемија још увек траје. Зато је важно да све институције, посебно оне у којима запослени долазе у контакт са великим бројем људи, апсолутно буду заштићене и да се поштују сва епидемиолошка правила. Још ћемо неко време, а вероватно и дуже, живети по новим правилима која подразумевају промену понашања – рекао је Весић.
Он је навео да су запослени радили у отежаним условима, али да су успели да испоштују све потребе својих корисника и посао обављају беспрекорно. 
– И не само то – посредством ових центара делили смо и пакете за пензионере, што је њима био додатни посао који су такође успели да ураде. Показали су да су институција друштва на коју можемо да се ослонимо – истакао је Весић.
Заменик градоначелника је додао и да је Град Београд подручним центрима обезбедио сву заштитну опрему, а Општина Врачар се обавезала да ће додатно заштитити и људе на пријемним одељењима. 
– На тај начин штитимо и запослене и кориснике, и омогућавамо да центри неометано раде. Поносни смо на Градски центар за социјални рад јер обавља тешку функцију у нашем друштву, брине се о онима којима је помоћ друштва најпотребнија и управо постоји да би друштво могло да буде хумано – нагласио је Весић.  
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић је истакла да је ово прави пример сарадње између Града Београда, градске општине и највеће институције у Републици Србији када је у питању социјална заштита, а то је Градски центар за социјални рад. Како је нагласила, за време ванредног стања сва давања су исплаћивана на време и без дана кашњења. 
– Све оно што је било потребно Градском центру за социјални рад, како би функционисао за време ванредног стања, обезбедио је Градски штаб за ванредне ситуације. Сада се припремамо за период после. То значи да треба да омогућимо да сви грађани који дођу у Градски центар за социјални рад, али и сви запослени буду максимално заштићени. Зато овом приликом изражавам захвалност свим социјалним радницима, целом систему социјалне заштите и свим људима у Граду Београду који су успели да изнесу да, и у време ванредног стања, збринемо све кориснике и урадимо све на време и без дана кашњења – истакла је Станисављевићева.
Директорка Градског центра за социјални рад у Београду Зорица Павловић је указала на велику подршку и помоћ Града Београда и локалне самоуправе за време ванредног стања, а нарочито када је реч о подели пакета нашим најстаријим суграђанима. 
– Циљ је био да старији суграђани све што им је потребно добију у својим домовима, јер је заиста било потребно да остану код куће и на тај начин се заштите – истакла је Павловићева.
Она је прецизирала да им је Секретаријат за социјалну заштиту обезбедио 12.000 једнократних заштитних маски, 2.000 платнених заштитних маски, 7.700 пари рукавица, 138 визира, затим веће количине средстава за дезинфекцију, 18 дезобаријера, 17 бесконтактних топломера. Све је то веома важно зато што се очекује велики прилив корисника ради остваривања и обнављања права, нагласила је она. 
Председник општине Врачар Милан Недељковић захвалио је свима на успешној сарадњи и истакао да су волонтери ове општине успели да поделе 3.432 пакета Града Београда социјално угроженим особама и пензионерима са примањима мањим од 30.000 динара.
Он је навео да Општина Врачар има најбројнији волонтерски сервис и да је у сарадњи са Центром за социјални рад, који је пружио логистичку подршку, свакодневно доношен оброк корисницима Народне кухиње.   

Извор: Беоинфо

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content