GC BEOGRAD

Подршка родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Подршка родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, директорка Градског центра за социјални рад у Београду  Зорица Павловић и помоћница директора Градског центра за социјални рад у Београду Јована Вазура уручили су у Старом двору решења о додели новчане помоћи као вид подршке родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца.

Градоначелник Радојичић је подсетио да право на ову помоћ имају 92 породице, са укупно 285 деце. Он је истакао да је задовољство угостити тако велики број деце у Старом двору и пожелео да их у наредним годинама буде још више.
– Васпитати једно дете је тешко, а бринути о троје или четворо одједном, то је велики задатак и свака помоћ је значајна. Град Београд је ове године из буџета за ове намене издвојио 9.498.766 динара и трудимо се да не каснимо са исплатом и да будемо одговорни. На овај начин показујемо породицама да су нам битне. Овом, као и другим врстама помоћи породицама са децом подстичемо наталитет у Београду, али и целој Србији, а са друге стране оснажујемо оне који још увек размишљају да ли да се одлуче за родитељство – истакао је Радојичић.
Градоначелник је подсетио да су поред ове, у оквиру социјалне политике града присутне и друге врсте помоћи које за циљ имају промоцију родитељства.
– Породиље у Београду добијају 10.000 динара за прво дете, као и свако новорођено дете, док за треће дете ова помоћ износи 30.000 динара. Ту је и помоћ за незапослене породиље са ниским породичним приходима у износу од 25.000 динара, а напомињем и да једно право не искључује друго. Боримо се да Београд буде град деце, јер је то Београд какав желимо – рекао је градоначелник Радојичић и истакао да се уводи и помоћ породицама са близанцима.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић истакла је да се за децу предшколског узраста одобрава износ од једне просечне месечне зараде ако су деца предшколског узраста, две, односно 121.000 динара ако су деца основношколског узраста и  три просечне зараде, односно 183.000 динара ако су деца средњошколског узраста.
– Са нама је данас 285 деце и град ће и у 2019. години наставити са одговорном социјалном политиком. Ниједно право неће бити умањено, напротив, ми стално причамо о проширењима права ка породиљама и свима онима којима је помоћ потребна – истакла је Наташа Станисављевић.

Директорка Градског центра за социјални рад у Београду Зорица Павловић истакла је да је данашњи догађај један од најлепших у здању Старог двора и најавила да ће ова градска институција и даље наставити са својим активностима које су усмерене ка заштити најугрожених, али и промоцији наталитета.
На евиденцији Градског центра за социјални рад у Београду за остваривање ове материјалне подршке биле су 92 породице, од којих 79 породица са тројкама, једна са четворкама и 11 породица са дуплим близанцима.

Претрага

Кол Центар

magazin
 

ЕЛЕКТРОНСКИ МАГАЗИН

Информатор

Информације о социјалним давањима

Архиве

Skip to content