heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

Донација за Обреновачке гимназијалце

21.09.2016.

Градски центар за социјални рад у Београду обезбедио је донацију од преко 300 уџбеника за ученике првог разреда општег смера обреновачке Гимназије. Владимир Илић директор ГЦСР-а уручио је донацију Ивици Протићу директору школе, која је највише страдала током мајских поплава, након којих је школа обновљена, адаптирана и опремљена новим намештајем и училима.

Приликом уручивања донације у присуству члана Већа градске Општине Обреновац Зорана Ћорломановића,директор Илић је рекао да је обезбеђивање уџбеника обреновачким гимназилацима, један од начина да се помогне грађанима Обреновца, пре свега најбољим ученицима ове општине и њиховим родитељима. Директор је нагласио да се уџбеници донирају школи у којој је током мајских поплава уништено на хиљаде књига као и сва школска опрема.

Ивица Протић, директор школе, захвалио се на донираним уџбеницима који ће, како је рекао, користити новим генерацијама гимназијалаца за које је сигуран да ће оправдати поврење државе, установа и организација које су након поплава помогли у обнови и опремању Гимназије, која је постала симбол обнове Обреновца.

Зоран Ћорломановић, члан Већа градске општине Обреновац нагласио је да је донација Градског центра драгоцена, као и сваки облик помоћи који је усмерен на побољшање услова за образовање.

Владимир Илић, директор ГЦСР-а подсетио је да је у Обреновцу после 30 година саграђен нови објекат за социјалну заштиту и да су у новој згради смештене и просторије Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Републичког фонда за здравствено осигурање, Националне службе за запошљавање и Инспектората за рад. Подсећања ради, на евиденцији Градског центра-Одељења Обреновац, у току 2015. године евидентирано је  5 230 корисника социјалне и породично правне заштите.  Међу корисницима нашло се 1789 деце, од тог броја 560 деце потиче из материјално угрожених породица. Међу  пунолетним корисницима евидентирано је 940материјално угрожених корисника, као и 91 жртва насиља и занемаривања.