heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

Нове просторије ГЦСР-А за виђење у контролисаним условима

03.08.2016.

У Градском центру за социјални рад у Београду Одељењу Звездара отворена је адаптирана и оплемењена соба за виђење родитеља и деце у контролисаним условима, у присуству министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулина, градске секретарке за социјалну заштиту Наташе Станисављевић, директора Градског центра за социјални рад у Београду Владимира Илића,  предсатвника градске општине Звездара и компанија „Форма идеале“ и „Дексико“

На иницијативу Градског центра за социјални рад у Београду, а захваљујући донацијама које је обезбедило Министарство за рад, запошљавање борачка и социјална питања, просторије за виђење родитеља и деце у контролисаним условима опремљене су новим намештајем компаније „Форма идеале“ и играчкама „Дексико“.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин захвалио се на донацији компанијама "Форма идеале" и "Дексико" и нагласио је да ће у реновираним просторијама ГЦСР-а преко 100 дечака и девојчица виђати  своје родитеље уз присуство стручних радника. Виђење у контролисаним условима  обично се одвија у просторијама, односно канцеларијама центра за социјални рад  које нису прилагођене потребама родитеља и деце, а захваљујући компанијама Форма идеале и Дексико и њиховом друштвено одговорном пословању од сада живот ће бити хуманији за децу и њихове родитеље. Министар је рекао и то да се посао  социјалне заштите никада не завршава, јер увек постоји нешто што може да се унапреди.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић рекла је да се на евиденцији Одељења Звезадра налази близу десет хиљада корисника социјалне и породично правне заштите, што чини око  6% укупне популације општине. Она је присутне подсетила да се наставља са издвајањем и улагањем средстава за уређење и адаптацију  објеката Градског центра за социјални рад у Београду и опремање Одељења рачунарском опремом. Она је додала да Град Београд наставља да води одговорну социјалну политику.

Директор ГЦСР-а Владимир Илић истакао је да захваљујући овој донацији деца са евиденције Градског центра  биће  у прилици да са својим родитељима проводе време уз игру и забаву, у окружењу у коме ће се осећати сигурно и пријатно. Собе за виђење прилагођене су потребама малишана у 12 Одељења ГЦСР у којима се тренутно одвија 82 виђења у контролисаним условима, односно 102 малишана виђа своје родитеље у просторијама Центра уз присуство стручних радника. Највише деце која виђају своје родитеље у просторијама Центра евидентирано је у Одељењу Палилула-26, затим у Одељењу Вождовац-16 малишана, Чукарица 15 деце, а по броју деце следе Звездара (11), Стари град(9), Врачар(8).