heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

НОВА ОПРЕМА ЗА ГЦСР ОДЕЉЕЊЕ САВСКИ ВЕНАЦ

14.07.2016.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, председница општине Савски венац Ирена Вујовић и директор градског центра за социјани рад у Београду посетили су одељење Центра за социјални рад Савски венац у Ломиној улици и том приликом обављена је примопредаја рачунарске и канцеларијске опреме коју су обезбедили Град Београд и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић подсетила je да је Град Београд од прошле године увео нову услугу личних пратилаца за децу ометену у развоју.

„Наишли смо на веома добар одзив свих центара за социјални рад, јер су они првостепени орган који доноси решења за ову услугу, а недавно су и потписани уговори за персоналну асистенцију за првих 50 особа са инвалидитетом. Јачање капацитета центара за социјални рад важан је део социјалне заштите, па смо тако пре месец дана посетили центар на Чукарици који је такође добио неопходну помоћ, а у исто време са радом је почео и центар у Обреновцу, што је прва таква установа која је у Београду изграђена у последњих 20 година. Од великог је значаја што у овом послу имамо подршку свих учесника у процесу, од надлежног министарства до локалних самоуправа чиме још једном доказујемо да водимо одговорну социјалну политику и решавамо проблеме социјално угрожених категорија становништва“– истакла је Наташа Станисављевић.

Ирена Вујовић је истакла да су институције социјалне заштите од изузетног значаја за Град Београд, а да је она као председник општине Савски венац желела да оствари непосредан контакт са свим запосленим у центру и сагледа потребе ове институције.

– Општина Савски венац жели што активније да се укључи у заштиту социјално угрожених на својој територији. Тренутни подаци говоре да центар има више од 2.000 корисника, а наша је жеља да помогнемо колико год је то у нашој моћи. У редовном смо контакту са 85 социјално угрожених породица са територије општине и трудимо се да им у сваком тренутку изађемо у сусрет. Ово је свакако један од видова добре сарадње свих у систему социјалне заштите, а ми ћемо, као једна од општина са најстаријим становништвом водити одговорну социјалну политику и помагати старијим суграђанима. Тренутно, на територији општине постоје три дневна центра за боравак најстаријих суграђана и наш је интерес да их унапређујемо и тако допринесемо бољем положају старих и социјално угрожених на Савском венцу – рекла је Ирена Вујовић.

Директор Градског центра за социјални рад Владимир Илић истакао је да ова институција у Београду има 94.300 корисника и да је побољшање техничких капацитета веома важно за функционисање целог система. Он је сарадњу са Градом Београдом и његовим општинама оценио високом оценом и нагласио да је чврсто повезан систем социјалне заштите гаранција за успешан рад у овој области.

 

Фото: Беоинфо