heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНО ПОСЛОВАЊЕ ГЦСР-А

08.07.2016.

Директор Градског центра за социјални рад у Београду Владимир Илић потписао је Протоколо о сарадњи са  удружењем „Друштвене делатности“ у циљу реализације активности постављања рециклажних контејнера у 11 одељења Градског центра за социјални рад у Београду. Потписници Протокола су се сагласили да ову  целисходну  и друштвено одговорну идеју треба спровести у што краћем року.

Захваљујући Секретаријату за социјалну заштиту Града Београда, који је подржао идеју Удружења „Друштвене делатности“, рециклажни контејнери биће постављени у 11 општинских одељења Градског центра за социјални рад у Београду: Одељење Земун, Звездара, Чукарица, Палилула, Нови Београд, Вождовац, Раковица, Стари Град, Савски Венац, Врачар и Одељење Лазаревац.

Владимир Илић директор Градског центра за социјални рад у Београду, рекао је да се постављањем рециклажних контејнера промовише еколошки одговорно понашање, брига о животном окружењу и подиже свест грађана о значају заштите животне средине.

„То је почетак разврставања и прикупљања амбалаже у одељењима ГЦСР-а која уместо да заврши на депонији, може да се након прераде и даље користи. ГЦСР у Београду подржао је ову друштвену одговорну идеју удружења „Друштвене делатности“, рекао је директор Илић.

Радмило Галић, потпредседник удружења „Друштвене делатности“ захвалио се Секретаријату за социјалну заштиту и Градском центру за социјални рад у Београду на разумевању и хуманости.

„Велики број наших чланова, 90 % има тежу материјалну ситуацију. Наше Удружење настоји да својом активношћу ублажи тежак положај наших чланова, а у овом случају ради се о прикупљању рециклажног отпада“, рекао је Радмило Галић и додао да су ову идеју подржали и ЈКП Градске чистоћа и Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју.