heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

СВЕЧАНОСТ: ОТВОРЕН НОВИ ОБЈЕКАТ ГЦСР-А У ОБРЕНОВЦУ

 07.05.2016.

Новоотворена зграда Градског центра за социјални рад у Београду први је објекат за социјалну заштиту који је отворен после 30 година у Србији. У новој згради биће смештене и просторије Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Републичког фонда за здравствено осигурање, Националне службе за запошљавање и Инспектората за рад.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјана питања Александар Вулин, приликом свечаног уручивања кључева директору ГЦСР-а Владимиру Илићу, рекао је да је у новој згради у улици  Шеста у Обреновцу, први пут у примени да је све на једном месту и да се тако штеди време и простор.

„Грађане не интересује шта је у чијој надлежности, већ да могу брзо и лако да заврше све што им треба. Обећали смо да нећемо заборавити Обреновац и видите да нисмо", нагласио је министар Вулин и додао да је са овим објектом процес обнове социјалне инфраструктуре у Обреновцу завршен.

Градоначелник Београда Синиша Mали jе нагласио да се Oбреновац много променио и да jе то сада постао град будућности, а не прошлости, пошто су покренуте многе инвестициjе и проjекти. Oн jе поручио да градска влада води рачуна о свим стновницима Београда где год живели, без обзира да ли живе на Tеразиjама, у Oбреновцу, Гроцкоj или другим приградским насељима.

Владимир Илић, директор ГЦСР-а, приликом обиласка зграде у присуству министра Вулина, градноначелника Синише Малог, градске секретарке за социјалну заштиту Наташе Станисављевић, председника општине Обреновац Мирослава Чучковића, рекао је да је након мајских поплава пре две године, руководећи се потребама преко пет хиљада корисника ГЦСР-а у Обреновцу, донета  одлука да се подигне нови објекат у коме ће бити смештене све три установе, као и НСЗ и Инспекторат за рад. Он је нагласио да сада грађани имају све услуге на једном месту, без шетања од шалтера до шалтера.

Mинистарство за рад, запошљавање, борачка и социjална питања издвоjило jе за изградњу дела обjекта површине 420 квадратних метара око 37,5 милиона динара, а укупна вредност обjекта jе 63 милиона динара без ПДВ-а.

Свечаности у Обреновцу  присуствовали су и директор РФ ПИО Драгана Калиновић, в.д. директора РФЗО Верица Лазић, заменик директора НСЗ Драган Сикимић, директор Инспектората за рад Бојан Јоцић, као и бројни представници установа социјалне заштите из целе Србије.