heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

УРУЧЕНИ ПОКЛОН ВАУЧЕРИ МАТЕРИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА

06.05.2016.

Поводом ускршњих празника у Градском центру за социјални рад у Београду, Одељењу Лазаревац, уручени су поклон ваучери материјално угроженим породицама које су корисници бесплатних оброка. Подели ваучера присуствовали су Александар Вулин министар за рад запошљавање борачка и социјална питања, Станислав Хочавер надбискуп београдски и председник Каритаса Србија, Владимир Илић директор Градског центра за социјални рад у Београду и представници локалне самоуправе у Лазаревцу.

Министар Вулин истакао је да је захваљујући подршци Немачке владе, Каритас београдска надбискупија обезбедила је донацију за укупно 603 материјално угрожене породице са евиденције Градског центра за социјални рад у Београду, а да је у Одељењу Лазаревац уручено 174 ваучера од по пет хиљада динара.

 Владимир Илић, директор Градског центра за социјални рад у Београду рекао је да су поклон ваучери већ подељни у Општинама Стари град и Савски венац и да ће акција наставити у осталим београдским општинама које су обухваћене овом акцијом.

 „До сада, ваучери  су подељени корисницима у Старом граду за 58 породица, у Савском венцу за 52 породице, данас се деле  у Лазаревцу, а затим ће бити настављена подела ваучера и у осталим одељењима ГЦСР-а која су обухваћена овом донацијом, у ГЦСР Одељењу Врачар за 120 породица и Одељењу Вождовац 199 породица“, рекао је директор Илић и додао да је акција поделе ваучера социјало угроженом становништву  једна је у низу акција у име дугогодишње и успешне сарадње организације Каритас и Градског центра за социјални рад у Београду.