heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

ГЦСР НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА И ПРАКСИ

19.04.2016.

Градски центар за социјални рад у Београду учествовао је на Другом Београдском сајму запошљавања и пракси који је одржан у просторијама Дома омладине. На овогодишњем сајму запошљавања чији су организатори градски Секретаријат за привреду, београдска филијала НСЗ, Привредна комора Београда и Дом омладине Београда, 82 послодавца понудила су више од 2.000 слободних радних места.

ГЦСР у Београду незапосленим лицима понудио је ангажман у оквиру спровођења јавних радова и реализације  програма стручне праксе у циљу стицања посебних знања и вештина. Код штанда ГЦСР-а, окупљене младе који су предали свеоје биографије, поздравио је градоначелник Синиша Мали који је истакао да је сајам запошљавања један од најуспешнијих градских пројеката који је у потпуности оправдао своје постојање посебно када је реч о запошљавању младих.

Владимир Илић, директор Градског центра за социјални рад у Београду рекао је да је београдски сајам запошљавања одлична прилика да се они који су у потрази за послом информишу о актуелним програмима и доставе своје биографије.

„Градски центар за социјални рад у Београду понудио је професионално усавршавање кроз стручну праксу за 15 младих. Стручна пракса је  прилика за усавршавање младих социјалних радника, психолога, педагога, правника у одељењима ГЦСР-а, који након годину дана праксе стичу услов и за полагање стручног испита. Поред тога у ГЦСР-у и ове године у оквиру јавних радова, у трајању од четири месеца, биће ангажован одређени број теже запошљивих лица и незапослених у стању социјалне потребе“, истакао је директор Илић и подсетио да је у 2015. години 49 особа било  ангажовано у оквиру јавних радова, а приоритет међу кандидатима имала су лица која су се налазила на евиденцији Националне службе за запошљавање дуже од годину дана, Роми и корисници новчане социјалне помоћи са евиденциjе Градског центра за социјални рад у Београду.

Јавни радови и стручна пракса представљају реализацију програма и мере активне политике запошљавања који су предвиђени Програмом рада Националне службе за запошљавање за 2016. годину.