heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

ГЦСР НА ТРЕЋЕМ САЈМУ ЗА "ТРЕЋЕ ДОБА"

01.04.2016.

Градски центар за социјални рад у Београду представио се на  манифестацији под називом „Tрeћи Сајам за треће доба 55+“ који организују ДЦК – Дневни центри и клубови  Геронтолошког центра Београд и мaгaзин “Пeнзиja” уз пoдршку Грaдa Бeoгрaдa и Бeoгрaдскoг сajмa, с циљем презентације услуга, програма и производа дизајнираних у складу са потребама растуће популације старијих особа.

 Штанд Градског центра је посетило велики број суграђана, који су имали прилику да се упознају са правима и услугама из области социјалне и породичноправне заштите које могу да остваре посредством ГЦСР-а. Владимир Илић, директор Градског центра приликом посете Сајма истакао је да је препознавање потреба остарелих лица и стварање услова за њихову реализацију важан део друштвеног одговора на старење популације и подразумева вишеструке правце деловања.

„У сарадњи са другим институцијама Градски центар за социјални рад реализује велики део законом утврђених обавеза према старијим особама: обезбеђивање материјалне сигурности, институционалне и ванинституционалне заштите и пружање разних видова породично-правне заштите, истакао је директор ГЦСР-а и додао да од услуга које се финансирају из републичког буџета, остарели корисници у највећој мери користе додатак за помоћ и негу, као и увећани додатак, затим смештај у установу социјалне заштите и новчану социјалну помоћ.

 На сајму су пружаоци услуга, кроз презентације, изложбене штандове и радионице представили могућности и активности у областима помоћи и неге у кући, здравља, социјалне заштите, запошљавања, слободног времена, едукације, волонтирања, спорта и рекреације, здраве исхране, хобија, стваралаштва, путовања, осигурања и безбедности, компјутера, финансија. Посетиоци су имали прилику да провере своје здравствено стање и сазнају тајне правилне исхране, учествују у забавним радионицама и наградним играма, освоје вредне поклоне и бројне попусте, сазнају и одаберу како да испуне своје слободно време и забораве усамљеност.