heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

МЛАДИ СА ПРОБЛЕМИМА У ПОНАШАЊУ: РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ГЦСР-А, СУДА И ТУЖИЛАШТВА

25.03.2016.

У великој сали Градског центра за социјални рад у Београду одржан је радни састанак представника ГЦСР-а, Вишег суда у Београду- одљења за малолетнике и Вишег јавног тужилаштва -одељења за малолетнике. Теме састанка биле су досадашњи токови сарадње развој и унапређење квалитета рада, као и представљање плана и програма у области рада са децом у сукобу са законом.

 На почетку састанка присутнима се обратио директор Градског центра за социјални рад у Београду, Владимир Илић и том приликом истакао да се нада да ће овај састанак допринети још бољем унапређењу постојеће добре сарадње између Центра за социјални рад, Суда и Тужилаштва. Он је истакао да је у 2015. години према прелиминарним подацима у Градском центру за социјални рад у Београду евидентирано 94 362 корисника породично правне заштите, што чини близу шест процената укупне популације Београда.

„На евиденцији Центра током 2015. године било је 29 031 деце-корисника, што чини  31 % од укупног броја корисника. Од укупног броја деце евидентирано је 2129 деце и младих са проблемима у понашању, а од тога 516 маололетника са сукобом у закону. У односу на 2014. годину када је евидентирано 2 498 деце и младих са проблемима у понашању, забележен је пад броја ове деце за 8,5 %. У 2014. такође је забележен пад броја деце са проблемом у понашањау за 14, 3% у односу на 2013. годину када је евидентирано 2 914 деце са овим проблемом, рекао је директор Илић.

Он је додао да је у току 2015. године у Градском центру реализовано 56 васпитних налога, а у 2014. години тај број је износио 25. У току 2015 . евидентирано је 108 посебних обавеза. Директор је нагласио да је у току 2015. године 106 стручних радника Градског центра похађало обуку за примену васпитних налога и посебних обавеза.

Руководиоци и представници Градског центра, Суда и Тужилаштва оценили су  досадашњу сарадњу као врло успешну и договорено је  ће наставити унапређење квалитета већ успешне сарадње. Такође се планирају додатне обуке стручних радника ГЦСР-а за примену васпитних налога и посебних обавеза.