heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ ГЦСР-А НА САВЕТУ ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ ГРАДА БЕОГРАДА

03.03.2016.

На четвртој седници Савета за родну равноправност Града Београда, усвојен је извештај о формирању Координационог тела за примену Споразума о међусекторској сарадњи у примени Општег протокола о поступању и сарадњи установа, органа и организација у ситуацијама насиља над женама у породици и партнерским односима на територији града Београда.

Савет је усвојио извештај за 2015. годину, којим је констатовано да је ово тело подржало више манифестација чији је циљ омасовљење покрета за борбу против канцера, као и да је институционалним деловањем успело да умрежи установе које се боре против насиља у породици.
 Владимир Илић, директор ГЦСР-а, члан савета, известио је ово тело да је Општи протокол о сарадњи установа потписало 15 учесника који су дали делегате за координационо тело које ће се састајати квартално, а по потреби и чешће. Том приликом договорено је и да сви учесници дају своје предлоге за наредну седницу, као и да се рад кородинационог тела концентрише на општине, које ће међусобно сарађивати у свим питањима од значаја за рад овог тела. Њих ће пратити рад тужилаштва и Аутономни женски центар, који ће у раду тела пружити сву неопходну подршку.


 Савет за родну равноправност подржао је и организацију Осмомартовског турнира за  жене, који ће се одржати 5. марта у Заводу за спорт и медицину спорта на Кошутњаку, а на коме ће учествовати и екипе Градске управе. Према речима заменице председнице савета Наташе Станисављевић, овај турнир представљаће још један апел за спречавање насиља над женама и децом, као и промоцију жена у спорту. Савет је подржао и усвојио и информацију о одржавању првог Београдског сајма женског предузетништва, који ће се одржати 15. марта на Коларцу.