heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

ОДРЖАН ДРУГИ САЈАМ РАЗМЕНЕ 2014 У ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

 24.09.2014
Градски центар за социјални рад у Београду учествовао је на другом Сајму размене 2014. у области социјалне заштите који је одржан 24. септембра у Београду у организацији Удружење стручњака за подршку деци и породици ”ФИЦЕ СРБИЈА”. Сајам је отворио Ненад Иванишевић, државни секретар за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а отварању су присуствовале и Јасмина Ивановић, Градска секретарка за социјалну заштиту, Мирјана Милутиновић, члан градског већа града Београда, Наташа Симовић, представница Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и Владимир Илић в.д. директора Градског центра за социјални рад у Београду.


Овом догађају присуствовало је преко 120 посетилаца, а 25 институција и организација социјалне заштите из Србије представило је своје потребе и пројекте, међу њима и Градски центар са пројектом Call centar - Телефонска централа. Главни циљ и идеја овог пројекта је повезивање свих 17 општинских одељења и директна комуникација са грађанима и међу собом.
Сајам је посетило и 39 представника друштвено одговорних компанија и предузећа, као и племенитих појединаца који су са тринаест организација потписали донаторски ПРОТОКОЛ – договор о даљој сарадњи и партнерству у бризи о рањивим групама, са организацијама чије су пројекте “усвојили”.
Сајам је протекао у изузетно пријатној атмосфери са пуно успостављених контаката и разменом искустава са циљем обезбеђивања одрживости, посебно нових услуга у области социјалне заштите.
Овај јединствен догађа оргнизовало је Удружење стручњака за подршку деци и породици “ФИЦЕ Србија”, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Републике Србије и  по први пут организован је прошле године, по угледу на холандска позитивна искуства догађаја под називом  ДОНОР МАРКЕТ.