heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

ОБУКА СТРУЧНИХ РАДНИКА ГЦСР-а У КАНЦЕЛАРИЈИ ПОВЕРЕНИКА ЗА СЛОБОДАН ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

10.06.2016.

Представници Градског центра за социјални рад у Београду и Секретаријата за социјалну заштиту учествовали су на семинару у организацији Канцеларије Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, у циљу  унапређења рада Градског центра за социјални рад у Београду у вези са применом Закона о заштити података о личности и Закона о слободном приступу информација од јавног значаја.

15. ЈУН-МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД СТАРИЈИМ ОСОБАМА

15.06.2016.

Стара лица представљају једну од најосетљивих група корисника Градског центра за социјани рад у Београду. У 2015. години евидентирано је 335  жртава насиља, старосне структуре од 65 до 79 година и 29 старих-жртава насиља преко 80 година старости. Насиље према старима захтева нулту толеранцију  и координисан ангажман друштва и институција система у целини.

СИСТЕМСКА БОРБА ПРОТИВ ДЕЧЈЕГ РАДА И ФЕНОМЕНА „ДЕЦА УЛИЦЕ“

12.06.2016.

Поводом Светског дана борбе против дечјег рада Александар Вулин  министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Драган Ролевић директор Завода за васпитање деце и омладине и Владимир Илић директор Градског центра за социјални рад у Београду посетили су објекат на Чукарици где се спроводи интензивни третман за децу са вишеструким сметања у понашању и емоционалном и социјалном развоју (ПИТ програм).

СВЕЧАНОСТ: ОТВОРЕН НОВИ ОБЈЕКАТ ГЦСР-А У ОБРЕНОВЦУ

 07.05.2016.

Новоотворена зграда Градског центра за социјални рад у Београду први је објекат за социјалну заштиту који је отворен после 30 година у Србији. У новој згради биће смештене и просторије Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Републичког фонда за здравствено осигурање, Националне службе за запошљавање и Инспектората за рад.

УРУЧЕНИ ПОКЛОН ВАУЧЕРИ МАТЕРИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА

06.05.2016.

Поводом ускршњих празника у Градском центру за социјални рад у Београду, Одељењу Лазаревац, уручени су поклон ваучери материјално угроженим породицама које су корисници бесплатних оброка. Подели ваучера присуствовали су Александар Вулин министар за рад запошљавање борачка и социјална питања, Станислав Хочавер надбискуп београдски и председник Каритаса Србија, Владимир Илић директор Градског центра за социјални рад у Београду и представници локалне самоуправе у Лазаревцу.

Поткатегорије