heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator

emagazin

Донација за Обреновачке гимназијалце

21.09.2016.

Градски центар за социјални рад у Београду обезбедио је донацију од преко 300 уџбеника за ученике првог разреда општег смера обреновачке Гимназије. Владимир Илић директор ГЦСР-а уручио је донацију Ивици Протићу директору школе, која је највише страдала током мајских поплава, након којих је школа обновљена, адаптирана и опремљена новим намештајем и училима.

На евиденцији ГЦСР-А око 100.000 корисника

01.09.2016.

Владимир Илић директор Градског центра за социјални рад у Београду, гостујући у Јутарњем програму ТВ Студио Б, нагласио је да се на евиденцији Градског центра за социјални рад у Београду налази близу 100.000 корисника социјалне и породично правне заштите и да се тај број у односу на претходну деценију повећао за скоро 25 %. Примера ради, 2006. године је евидентирано   68 340 корисника.

Нове просторије ГЦСР-А за виђење у контролисаним условима

03.08.2016.

У Градском центру за социјални рад у Београду Одељењу Звездара отворена је адаптирана и оплемењена соба за виђење родитеља и деце у контролисаним условима, у присуству министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулина, градске секретарке за социјалну заштиту Наташе Станисављевић, директора Градског центра за социјални рад у Београду Владимира Илића,  предсатвника градске општине Звездара и компанија „Форма идеале“ и „Дексико“

ГЦСР У ПРОЦЕСУ ЗАШТИТЕ ДЕЦЕ МИГРАНАТА

29.07.2016.

Стручни радници мобилног Tима за заштиту малолетних миграната без пратње Градског центра за социјални рад у Београду, заједно са представницима УНХЦР-а, УНИЦЕФ-а, Центра за заштиту одојчади, деце и омладине, учествовали су у процесу збрињавања два малолетна детета која су се нашла на територији Србије без родитељске пратње и после више од два месеца трагања за њиховим родитељима, обезбеђено је безбедно спајање родитеља  са њиховим децом на српско бугарској граници.

РАДНИ САСТАНАК У ГЦСР-У: СПРЕЧАВАЊЕ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ

20.07.2016.

Поводом упознавања са најављеним изменама законског оквира и поступања институција у вези породичног насиља, у Градском центру за социјални рад у Београду, одржан је састанак чланова дела координационог тела-преставника  Центара за социјални рад, полиције и тужилаштва који су потписници Споразума о међусекторској сарадњи у примени Општег протокола о поступању и сарадњи установа, органа и организација у ситуацијама насиља над женама у породици и у партнерским односима на подручју града Београда.

Поткатегорије