heder
postavite pitanje
socijlana davanja
informator
emagazin

Ново возило за боље услуге Београђанима и мигрантима

19.04.2017

Градски центар за социјални рад у Београду добио је  ново путничко возило које је донирала Влада Јапана, преко Програма Програма Уједињених нација за развој (УНДП), а намењено је унапређењу рада и квалитета услуга Београђанима и мигрантима који бораве у српској престоници. У оквиру пројекта који спроводи УНДП у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Комесаријата за избеглице, поред Градског центра, ново доставно возило добио је и Завод за биоциде и медицинску екологију и ЈКП "Београдски водовод и канализација" који је добио нову цистерну. Укупна вредност возила је око 100.000 долара.

Кључеве од аутомобила први секретар амбасаде Јапана у Србији Масајоши Јамато предао је заменику градоначелника Београда Андреји Младеновићу који је рекао да је мигрантска криза глобални проблем који није заобишао Београд, али да се није дизала велика тензија око тога, већ су заједно са Министарством за рад и Комесаријатом за избеглице допринели да у свет оде позитивна слика из Србије о односу према мигрантима.

У име Градског центра за социјални рад у Београду донаторима се  захвалила Микаина Стевановић, она је  рекла да у Београду тренутно има oko 400 малолетних миграната без пратње о којим се брине Градски центар и да ће ово возило користити за њихов превоз до прихватних центара и у случају неких њихових других потреба .

Овом догађају  присуствовали  су и представник УНДП-а Жарко Петровић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, помоћник комесара за избеглице Републике Србије Иван Гергинов и директорка Регионалне агенције за развој и европске интеграције (РАРЕИ) Снежана Радиновић.